Ένα ιδιαίτερο γαλακτοκομικό προϊόν φέρνει στο προσκήνιο η σερβική κουζίνα. Ο λόγος για το pule donkey cheese, το ακριβότερο τυρί στον κόσμο που παρασκευάζεται από γάλα γαϊδούρας. Η τιμή του;
1.000 ευρώ το κιλό, ακριβώς λόγω της σπανιότητάς του, καθώς υπάρχουν μόλις 100 γαϊδούρια που αρμέγονται για την παρασκευή του pule, ενώ για να γίνει ένα κιλό τυρί απαιτούνται 25 λίτρα γάλακτος. Πιο συγκεκριμένα, το τυρί παράγεται στην Zasavica της Σερβίας, ενώ η τιμή του μπορεί να φτάσει μέχρι και 3.000 ευρώ το κιλό.
Όσοι το έχουν δοκιμάσει μιλάνε για ένα ιδιαίτερο τυρί, που έχει έντονα ξινή γεύση και δυνατή μυρωδιά, είναι πλούσιο σε λιπαρά και στην εμφάνιση θυμίζει το ανθότυρο. Το εν λόγω προϊόν διατίθεται κυρίως στο εξωτερικό, σε γκουρμέ κουζίνες και υψηλής γαστριμαργικής ποιότητας εστιατόρια, ενώ ενδείκνυται η χρήση του τόσο σε σαλάτες με γλυκίζουσες σος αλλά και ως συνοδευτικό διάφορων κρεατικών αφού πρώτα ψηθεί στη σχάρα.
Πηγή : toxrima.gr
Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies, για την συλλογή στατιστικών στοιχείων και την διασφάλιση της καλύτερης εμπειρίας σας.
Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τη χρήση των cookies. Tι είναι τα Cookies;