ΣΥΝΤΑΓΗ
Υλικά
- 350 γρ. αλεύρι ΓΟΧ
- 300 γρ. ζάχαρη
- 110 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
- 2 αυγά
- 200 ml γάλα
- 150 γρ. καρύδια χοντροκομμένα
- ½ φακελάκι baking powder
- 1 κουταλάκι του γλυκού γαρύφαλλο
- 1,5 κουταλάκι του γλυκού κανέλα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Εκτέλεση
- Σε ένα μπολ χτυπάμε με το μίξερ το βούτυρο με τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν.
- Ρίχνουμε ένα –ένα τα αυγά και ,αφού ενσωματωθούν, τα μυρωδικά μας.
- Προσθέτουμε το γάλα ανακατεύοντας με μαρίζ και σταδιακά και το αλεύρι .
- Αφού αποκτήσουμε ένα ομοιογενές μείγμα ,προσθέτουμε τα καρύδια και τα ενσωματώνουμε στη ζύμη.
- Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε μια μεσαίου μεγέθους φόρμα ή ταψάκι και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο γύρω στα 40 λεπτά(βυθίζουμε μια οδοντογλυφίδα και αν βγει στεγνή το κέικ είναι έτοιμο ).
- Αφού κρυώσει, πασπαλίζουμε την επιφάνειά του με άχνη.
Η νοστιμιά και η μυρωδιά αυτής της καρυδόπιτας- κέικ είναι ανεπανάληπτη!