Το CookingTherapy.gr προτείνει:Παραδοσιακή καρυδόπιτα-κέικ

23 Νοεμβρίου 202420:26

ΣΥΝΤΑΓΗ

Υλικά 

  • 350 γρ. αλεύρι ΓΟΧ
  • 300 γρ. ζάχαρη
  • 110 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
  • 2 αυγά
  • 200 ml γάλα
  • 150 γρ. καρύδια χοντροκομμένα
  • ½ φακελάκι baking powder
  • 1 κουταλάκι του γλυκού γαρύφαλλο
  • 1,5 κουταλάκι του γλυκού κανέλα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Εκτέλεση

  1. Σε ένα μπολ χτυπάμε με το μίξερ το βούτυρο με τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν.
  2. Ρίχνουμε ένα –ένα τα αυγά και ,αφού ενσωματωθούν, τα μυρωδικά μας.
  3. Προσθέτουμε το γάλα ανακατεύοντας με μαρίζ και σταδιακά και το αλεύρι .
  4. Αφού αποκτήσουμε ένα ομοιογενές μείγμα ,προσθέτουμε τα καρύδια και τα ενσωματώνουμε στη ζύμη.
  5. Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε μια μεσαίου μεγέθους φόρμα ή ταψάκι και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο γύρω στα 40 λεπτά(βυθίζουμε μια οδοντογλυφίδα και αν βγει στεγνή το κέικ είναι έτοιμο ).
  6. Αφού κρυώσει, πασπαλίζουμε την επιφάνειά του με άχνη.

Η νοστιμιά και η μυρωδιά αυτής της καρυδόπιτας- κέικ είναι ανεπανάληπτη!

Αρθρογράφος