Το Cookingtherapy.gr προτείνει:Νηστίσιμο Μπράουνι με ταχίνι

13 Δεκεμβρίου 202120:46

ΣΥΝΤΑΓΗ

Υλικά 

  • 125 γρ. κουβερτούρα
  • 150 γρ. ταχίνι
  • 150 γρ. χυμός πορτοκαλιού
  • 1 σφηνάκι κονιάκ( προαιρετικά)
  • 150 γρ. ζάχαρη μαύρη (αν δεν έχετε κάνει και η καστανή απλά δε θα δώσει τη γεύση καραμέλας που δίνει η μαύρη)
  • 150 γρ. αλεύρι
  • 1 κουταλάκι μπέικιν πάουντερ
  • 1 κουταλιά της σούπας κανέλα
  • 1 φλυτζάνι πεκάν (αν δεν βρείτε μπορείτε να τα αντικαταστήσετε με απλά καρύδια ή με όποιον άλλο καρπό επιθυμείτε)

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Λιώνουμε την κουβερτούρα σε μπεν μαρί και την αφήνουμε στην άκρη.
  2. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το ταχίνι με τον χυμό πορτοκαλιού και το κονιάκ.
  3. Προσθέτουμε τη λιωμένη σοκολάτα και τη μαύρη ζάχαρη και ανακατεύουμε καλά.
  4. Κοσκινίζουμε το αλεύρι με το μπέικιν και την κανέλα και τα προσθέτουμε στο μείγμα.
  5. Στο τέλος προσθέτουμε τα πεκάν.
  6. Στρώνουμε μια λαδόκολλα σε ένα μικρό ταψάκι και ρίχνουμε μέσα το μείγμα.
  7. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 Βαθμούς για 15- 20 λεπτά.
  8. Αφήνουμε ένα δίωρο να σταθεί και μετά κόβουμε.

Αφού κρυώσει μπορείτε να λιώσετε σοκολάτα και να το περιχύσετε.

Καλή σας απόλαυση!

Εκτύπωσέ το

Αρθρογράφος