ΣΥΝΤΑΓΗ
Υλικά
- 1 λίτρο γάλα πλήρες
- 1 αυγό
- 200 γρ. ζάχαρη (1 φλιτζάνα)
- 60 γρ. βούτυρο
- 60 γρ. corn flour (4 κουταλιές κοφτές της σούπας)
- 45 γρ. αλεύρι (3 κουταλιές κοφτές της σούπας)
- 1 βανίλια(προαιρετικά)
- 2 πακέτα cream crackers (και με σφολιατίνια γίνεται)
- 1 φακελάκι σαντιγί σε σκόνη
- 1 φλυτζάνι γάλα για τη συνταγή
- άχνη για πασπάλισμα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε όλα τα υλικά της κρέμας (όλα τα υλικά που αναγράφονται πριν από τα cream crackers).
- Την τοποθετούμε σε μέτρια φωτιά και με σύρμα χειρός ανακατεύουμε συνέχεια μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά και να πήξει η κρέμα.
- Καλύπτουμε με μεμβράνη που να εφάπτεται στην κρέμα και ετοιμάζουμε τη σαντιγί.
- Χτυπάμε με το μίξερ ένα φακελάκι σαντιγί σε σκόνη με ένα φλιτζάνι κρύο γάλα για 5 περίπου λεπτά.
- Παίρνουμε 2-3 κουταλιές από τη σαντιγί και τις προσθέτουμε στην κρέμα,ανακατεύοντας απαλά με μαρίζ.
- Παίρνουμε ένα ταψάκι τετράγωνο ή ορθογώνιο.
- Βουτάμε τα cream crackers σε γάλα και μετά στον πάτο του ταψιού ,καλύπτοντας τυχόν κενά.
- Από πάνω τους ρίχνουμε τη μισή κρέμα.
- Άλλη μια στρώση με cream crackers βουτηγμένα στο γάλα και από πάνω η υπόλοιπη κρέμα.
- Πάνω από την κρέμα προσθέτουμε τη σαντιγί και καλύπτουμε την επιφάνειά τησ με τριμμένα cream crackers και άχνη.
- Βάζουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 3-4 ώρες καλυμμένο με μεμβράνη.
Από τα πιο νόστιμα μαμαδίστικα γλυκά.
Όσο μένει στο ψυγείο τόσο πιο νόστιμο γίνεται!!!