Το CookingTherapy.gr προτείνει:Μιλφέιγ με Cream Crackers

23 Ιουλίου 202416:02

ΣΥΝΤΑΓΗ

Υλικά 

  • 1 λίτρο γάλα πλήρες
  • 1 αυγό
  • 200 γρ. ζάχαρη (1 φλιτζάνα)
  • 60 γρ. βούτυρο
  • 60 γρ. corn flour (4 κουταλιές κοφτές της σούπας)
  • 45 γρ. αλεύρι (3 κουταλιές κοφτές της σούπας)
  • 1 βανίλια(προαιρετικά)
  • 2 πακέτα cream crackers (και με σφολιατίνια γίνεται)
  • 1 φακελάκι σαντιγί σε σκόνη
  • 1 φλυτζάνι γάλα για τη συνταγή
  • άχνη για πασπάλισμα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε όλα τα υλικά της κρέμας (όλα τα υλικά που αναγράφονται πριν από τα cream crackers).
  2. Την τοποθετούμε σε μέτρια φωτιά και με σύρμα χειρός ανακατεύουμε συνέχεια μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά και να πήξει η κρέμα.
  3. Καλύπτουμε με μεμβράνη που να εφάπτεται στην κρέμα και ετοιμάζουμε τη σαντιγί.
  4. Χτυπάμε με το μίξερ ένα φακελάκι σαντιγί σε σκόνη με ένα φλιτζάνι κρύο γάλα για 5 περίπου λεπτά.
  5. Παίρνουμε 2-3 κουταλιές από τη σαντιγί και τις προσθέτουμε στην κρέμα,ανακατεύοντας απαλά με μαρίζ.
  6. Παίρνουμε ένα ταψάκι τετράγωνο ή ορθογώνιο.
  7. Βουτάμε τα cream crackers σε γάλα και μετά στον πάτο του ταψιού ,καλύπτοντας τυχόν κενά.
  8. Από πάνω τους ρίχνουμε τη μισή κρέμα.
  9. Άλλη μια στρώση με cream crackers βουτηγμένα στο γάλα και από πάνω η υπόλοιπη κρέμα.
  10. Πάνω από την κρέμα προσθέτουμε τη σαντιγί και καλύπτουμε την επιφάνειά τησ με τριμμένα cream crackers και άχνη.
  11. Βάζουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 3-4 ώρες καλυμμένο με μεμβράνη.

Από τα πιο νόστιμα μαμαδίστικα γλυκά.

Όσο μένει στο ψυγείο τόσο πιο νόστιμο γίνεται!!!

Αρθρογράφος