Υλικά
- 300 γρ. αλεύρι ΓΟΧ
- 20 γρ. ζάχαρη
- 1 φακελάκι ξηρή μαγιά
- 130 ml γάλα
- 1 αυγό
- 50 γρ. βούτυρο
- ½ κουταλάκι αλάτι
Μετά το ψήσιμο
- 80-100 γρ. βούτυρο λιωμένο
- Ζάχαρη για την επιφάνεια
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Εκτέλεση
- Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε το βούτυρο, το γάλα και τη ζάχαρη και σε χαμηλή φωτιά λιώνουμε το βούτυρο και τη ζάχαρη.
- Αποσύρουμε από το μάτι και αφήνουμε να πάρει χλιαρή θερμοκρασία.
- Στον κάδο του μίξερ βάζουμε όλα τα υλικά και το μείγμα βουτύρου και με γάντζο δουλεύουμε σε μεσαία ταχύτητα για 5 -7 λεπτά.
- Η ζύμη μπορεί να είναι λίγο κολλώδης αλλά δε χρειάζεται να προσθέσουμε άλλο αλεύρι.
- Τοποθετούμε σε μεγάλο μπολ, καλύπτουμε με μεμβράνη και αφήνουμε σε ζεστό μέρος μέχρι να διπλασιαστεί σε όγκο.
- Στη συνέχεια μεταφέρουμε σε ελαφρώς αλευρωμένη επιφάνεια και ανοίγουμε με τον πλάστη φύλλο σχετικά παχύ (1 δάχτυλο πάχος).
- Με μπολάκια που χρησιμοποιούμε για τα δημητριακά κόβουμε δίσκους και με σφηνοπότηρο ή καπάκι νερού κόβουμε μικρό δίσκο στο κέντρο τους.
- Μεταφέρουμε σε λαμαρίνα στρωμένη με λαδόκολλα με κάποια απόσταση μεταξύ τους.
- Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία όσες φορές χρειαστεί μέχρι να τελειώσει η ζύμη (σίγουρα θα χρειαστούμε 2 λαμαρίνες/ταψιά).
- Αφήνουμε άλλα 20 λεπτά σε ζεστό μέρος για να φουσκώσουν και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 Βαθμούς για 15 περίπου λεπτά.
- Με το που βγουν, όσο είναι ζεστά, τα αλείφουμε με το λιωμένο βούτυρο-και από τις 2 πλευρές- και τα βουτάμε σε μπολ με ζάχαρη .
- Τα διατηρούμε σε σκεύος που κλείνει αεροστεγώς και καλό είναι να φαγωθούν άμεσα.
Αν θέλετε να τους γευτείτε στο απόλυτο,μπορείτε να τους τηγανίσετε!