ΣΥΝΤΑΓΗ
Υλικά
- 125 γρ. μαργαρίνη μαλακωμένη ,σε θερμοκρασία δωματίου
- 220 γρ. (1 κούπα) ζάχαρη
- 1 μικρό μήλο
- 1 καρότο
- 2 αυγά σε θερμοκρασία δωματίου
- 50 γρ. πούδρα αμυγδάλου (υπάρχει έτοιμη στα μάρκετ,αλλιώς στο multi χτυπάτε λευκά αμύγδαλα)
- 180 γρ. γάλα
- 1 κουταλάκι κανέλα (αν δεν την προτιμάτε,βάλτε βανίλια)
- 250 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις μαζί με κουταλάκι γεμάτο baking powder
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Στον κάδο του μίξερ χτυπάμε για λίγα λεπτά τη μαργαρίνη και στη συνέχεια ρίχνουμε τη ζάχαρη και το αφήνουμε μέχρι να αφρατέψει.
- Προσθέτουμε ένα ένα τα αυγά,προσέχοντας να έχουν ενσωματωθεί πλήρως στο μείγμα.
- Ρίχνουμε μέρος από το γάλα και ανακατεύουμε με μαρίζ.
- Συνεχίζουμε με το μήλο και το καρότο , που έχουμε ψιλοκόψει στο multi, και την κανέλα.
- Στο μείγμα μας προσθέτουμε την πούδρα αμυγδάλου και λίγο ακόμη γάλα.
- Αφού ενσωματωθούν τα υλικά αυτά ξεκινάμε να προσθέτουμε λίγο λίγο το αλεύρι μαζί με το υπόλοιπο γάλα.
- Θέλουμε μια ζύμη που να μην είναι ούτε πολύ υδαρής ούτε σφιχτή .
- Σε θήκες για cupcakes βάζουμε καραμελόχαρτα και τα γεμίζουμε με τη ζύμη.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 Βαθμούς για 10-12 λεπτά (ή μέχρι να ρόδίσουν στην επιφάνεια και όταν βυθίσουμε οδοντογλυφίδα να βγαίνει στεγνή).
Είναι ένας πολύ καλός τρόπος να δώσουμε στα παιδιά μας φρούτα,λαχανικά και ξηρούς καρπούς!!!