ΣΥΝΤΑΓΗ
Υλικά
- 500 γρ. αλεύρι ΓΟΧ Μύλοι Κομοτηνής
- 2 κρόκοι
- 250 ml χλιαρό γάλα
- 60 γρ. μαλακωμένο βούτυρο
- 150 γρ. ζάχαρη
- 5 γρ. ξηρή μαγιά
- Χτυπημένο αυγό για επάλειψη
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Εκτέλεση
- Σε ένα μεγάλο μπολ αναμειγνύουμε το χλιαρό γάλα, τους κρόκους, τη ζάχαρη και τη μαγιά.
- Ανακατεύουμε πολύ καλά και στη συνέχεια ρίχνουμε τα υγρά μας στον κάδο του μίξερ (ή σε άλλο μπολ) όπου έχουμε τοποθετήσει το αλεύρι.
- Ζυμώνουμε με γάντζο ( ή με τα χέρια μας) μέχρι να σχηματιστεί ζύμη.
- Προσθέτουμε και το μαλακωμένο βούτυρο και ζυμώνουμε για άλλα 5 λεπτα (ή 10 αν το κάνουμε χωρίς μίξερ).
- Βουτυρώνουμε ελαφρά ένα μεγάλο μπολ,βάζουμε μέσα τη ζύμη, καλύπτουμε με μεμβράνη και αφήνουμε να ξεκουραστεί σε ζεστό μέρος για μία ώρα περίπου (ή μέχρι να διπλασιαστεί σε όγκο).
- Ζυμώνουμε ελαφρά για να βγει ο αέρας, κόβουμε τη ζύμη σε 24 μπαλάκια ίδιου μεγέθους και τα αφήνουμε να ξεκουραστούν για 15 λεπτά.
- Κάθε μπάλα την κάνουμε σχοινί 20 πόντων περίπου και με 3 σχοινιά πλάθουμε πλεξούδες.
- Τις μεταφέρουμε σε λαδόκολλα που έχουμε βάλει σε λαμαρίνα και τις αφήνουν να ξεκουραστούν άλλα 30 λεπτά.
- Τα περνάμε με το χτυπημένο αυγό ,τα πασπαλίζουμε με ζάχαρη ή με φιλέ αμυγδάλου και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 190 για περίπου 15 λεπτά(αν ψήνει πολύ δυνατά ο φούρνος σας μπορεί να χρειαστεί και λιγότερη ώρα).
Τα πιο αφράτα και μαλακά τσουρεκάκια που έχετε φτιάξει!