Το Cookingtherapy.gr προτείνει: Χαλβάς με αλεύρι

26 Απριλίου 202116:33

ΣΥΝΤΑΓΗ

Υλικά 

  • 220 ml σπορέλαιο ή καλαμποκέλαιο (1 φλιτζάνι)
  • 310 gr αλεύρι (2,5 φλιτζάνες)
  • 450 gr ζάχαρη (2 φλιτζάνες)
  • 960 ml νερό (4 φλιτζάνες)
  • Φλούδα ενός πορτοκαλιού ακέρωτου
  • 1 στικ κανέλας

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Ξεκινάμε με το σιρόπι.
  2. Βάζουμε σε ένα κατσαρολάκι τη ζάχαρη, το νερό , τις φλούδες πορτοκαλιού και την κανέλα.
  3. Με το που ξεκινήσει ο βρασμός μετράμε 5 λεπτά και αποσύρουμε από τη φωτιά.
  4. Βγάζουμε την κανέλα και τις φλούδες και αφήνουμε το σιρόπι στην άκρη.
  5. Παίρνουμε μια μεγάλη κατσαρόλα (και σε πλάτος και σε βάθος ) και ρίχνουμε το λάδι περιμένοντας να κάψει.
  6. Ρίχνουμε το αλεύρι, κατεβάζουμε τη φωτιά σε μέτρια προς χαμηλή ένταση και με ξύλινη σπάτουλα ανακατεύουμε συνέχεια (προσέχουμε να μη σβολιάσει ή να μην καεί το αλεύρι).
  7. Αυτή η διαδικασία μπορεί να πάρει λίγη ώρα και χρειάζεται υπομονή.
  8. Όταν δούμε ότι το μείγμα μας (που μοιάζει με χυλό) πάρει το επιθυμητό για εμάς χρώμα ρίχνουμε με πολλή προσοχή (γιατί πιτσιλάει και μπορεί να καούμε) το σιρόπι.
  9. Ανακατεύουμε και σε πολύ λίγο ο χαλβάς έχει πήξει.
  10. Αποσύρουμε από τη φωτιά και όταν γίνει λίγο χλιαρός είτε βάζουμε σε ατομικά φορμάκια είτε παίρνουμε δύο κουτάλια και προσπαθούμε να δώσουμε σχήμα φύλλου.
  11. Πασπαλίζουμε με κανέλα και απολαμβάνουμε.

Είναι ένας χαλβάς που συνηθίζεται κυρίως στη νότια Ελλάδα και  δεν υστερεί σε τίποτα από τον σιμιγδαλένιο.

Αν λοιπόν δεν έχετε σιμιγδάλι και θέλετε να φάτε χαλβά αυτή την εναλλακτική θα τη λατρέψετε!!!

Αρθρογράφος