ΣΥΝΤΑΓΗ
Υλικά
- 300 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 130 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
- 100 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
- 50 γρ. ζάχαρη καστανή
- 1 κουταλάκι baking powder
- 1,5 κουταλάκι κανέλα
- 1 αυγό
- 1 βανίλια
- ελάχιστο αλάτι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Με το μίξερ δουλεύουμε το βούτυρο με τα 2 είδη ζάχαρης μέχρι να αφρατέψουν.
- Προσθέτουμε το αυγό και συνεχίζουμε το χτύπημα.
- Στη συνέχεια προσθέτουμε όλα τα στερεά και ή συνεχίζουμε με το μίξερ ή δουλεύουμε με τα χέρια μας μέχρι να έχουμε μια ζύμη συμπαγή , που να μπορούμε να τη δουλέψουμε.
- Ανοίγουμε με πλάστη ένα φύλλο με πάχος 1 εκατοστό και με στρογγυλά κουπάτ κόβουμε τα μπισκότα μας
- Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία μέχρι να τελειώσει η ζύμη (εναλλακτικά παίρνουμε μπαλάκια ζύμης ίδιου μεγέθους και τα πιέζουμε με τον πάτο ενός ποτηριού για να πλατύνουν).
- Πασπαλίζουμε με λίγη ζάχαρη και κανέλα την επιφάνειά τους και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 Βαθμούς για 15 περίπου λεπτά.
Τραγανά και μυρωδάτα ό,τι πρέπει για τον καφέ ή το τσάι σας!