ΣΥΝΤΑΓΗ
Υλικά Για το παντεσπάνι
- 8 αυγά σε θερμοκρασία δωματίου
- 300 γρ (1,5 φλυτζάνα) ζάχαρη
- 200 γρ (1,5 φλυτζάνα )αλεύρι μαζί με 1 κουταλιά του γλυκού baking powder
- 2 κουταλιές της σούπας κακάο
Για το σιρόπι
- 1,5 φλυτζάνα γάλα εβαπορέ
- 1,5 φλυτζάνα νερό
- 1 φλυτζανάκι του ελληνικού κονιάκ
Για την κρέμα
- 1 μόρφατ σε κονσέρβα από το ψυγείο
- 1 ζαχαρούχο
- 250 γρ. κουβερτούρα λιωμένη
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Από την προηγούμενη μέρα ετοιμάζουμε το παντεσπάνι.
- Δουλεύουμε στο μίξερ τα αυγά με τη ζάχαρη με το σύρμα( ή αυγοδάρτη) σε μεσαία ταχύτητα μέχρι να αφρατέψει το μείγμα.
- Σε μια γαβάθα κοσκινίζουμε το αλεύρι με το baking και το κακάο και το ρίχνουμε λίγο λίγο στο μίξερ μέχρι να ενσωματωθούν στο μείγμα (δε χρειάζεται πολύ χτύπημα).
- Μοιράζουμε σε 3 μικρά στρόγγυλα ταψάκι μιας χρήσης που τα έχουμε βουτυρώσει (ή αν θέλετε σε ένα μεγαλύτερο ταψί και μετά κόβετε εσείς το παντεσπάνι στο ύψος που επιθυμείτε).
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 Βαθμούς για 30 περίπου λεπτά.
- Αφήνουμε να κρυώσουν και τα τυλίγουμε με πετσέτα μέχρι να τα χρησιμοποιήσουμε.
- Ετοιμάζουμε την κρέμα.
- Παίρνουμε το μόρφατ σε κονσέρβα από το ψυγείο (το θέλουμε κρύο) και το χτυπάμε με το σύρμα μέχρι να αφρατέψει.
- Ρίχνουμε το ζαχαρούχο συνεχίζοντας το χτύπημα για λίγο ακόμη.
- Στο τέλος προσθέτουμε τη λιωμένη κουβερτούρα και με μια μαρίζ ανακατεύουμε απαλά να ενσωματωθεί στο μείγμα.
- Ετοιμάζουμε και το σιρόπι αναμειγνύοντας σε ένα μπολ το εβαπορέ, το νερό και το κονιάκ.
- Παίρνουμε τον πρώτο δίσκο παντεσπάνι και τον σιροπιάζουμε.
- Απλώνουμε από πάνω μια ποσότητα από την κρέμα μας.
- Συνεχίζουμε με παντεσπανι ,σιρόπι και κρέμα και τελειώνουμε με παντεσπάνι το οποίο σιροπιάζουμε.
- Την υπόλοιπη κρέμα τη βάζουμε σε κορνέ και διακοσμούμε από τα πλάγια και από πάνω την τούρτα μας (μπορείτε και απλά να την απλώσετε με σπάτουλα την κρέμα).
- Αν θέλετε ολοκληρώνετε με χοντροκιμμένους ξηρούς καρπούς, με φρέσκα φρούτα ή με τα ρετρό κερασάκια που έχουν οι κλασικές τούρτες!
Το παντεσπάνι γίνεται πολύ εύκολα και είναι πολύ νόστιμο. Καλό είναι η τούρτα να “κάτσει” αρκετές ώρες στο ψυγείο πριν τη σερβίρετε ,για να μπορείτε να την κόβετε πιο εύκολα και για να απορροφήσει το παντεσπάνι το σιρόπι.