ΣΥΝΤΑΓΗ
Υλικά (για 6 τορτίγιες)
- 1 συσκευασία τορτίγιες ( και η ολικής ταιριάζουν πολύ)
- 200 γρ. συσκευασμένο καπνιστό σολομό
- 1/4 από ένα μικρό κόκκινο λάχανο
- 2-3 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
- μισό μήλο κομμένο σε λεπτές φέτες
- μαϊντανός ψιλοκομμένος
- τυρί κρέμα με μυρωδικά
Υλικά για τη μαρινάδα
- ξύσμα και χυμός από ένα lime
- 1 κουταλάκι βαλσάμικο
- 1 κουταλάκι μέλι
- αλάτι(αν έχετε χοντρό ακόμη καλύτερα)
- ελαιόλαδο κοντά στις 2-3 κουταλιές ,το βλέπετε στη σύσταση
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Σε μια μπασίνα βάζουμε το χυμό και το ξύσμα lime, το μέλι, το βαλσάμικο ,αλάτι και σιγά σιγά προσθέτουμε το ελαιόλαδο ανακατεύοντας ταυτόχρονα καλά με ένα σύρμα (αυγοδάρτη).
- Μόλις πάρει μια πυκνή σύσταση το δοκιμάζουμε για να δούμε αν θέλουμε περισσότερη οξύτητα ή ελαιόλαδο.
- Ψιλοκόβουμε τα λαχανικά μας και το σολομό και τα ρίχνουμε όλα μαζί στη μπασίνα με τη μαρινάδα ανακατεύοντας πολύ καλά για να πάει παντού.
- Παίρνουμε τις τορτίγιες και τις χρησιμοποιούμε είτε όπως είναι είτε αφού τις περάσουμε για λίγο από ένα αντικολλητικό τηγάνι χωρίς λάδι.
- Τις γεμίζουμε με μια ποσότητα από τη μπασίνα μας και από πάνω προσθέτουμε 2 κουταλιές τυρί κρέμα.
- Κλείνουμε σε ρολό την τορτίγια και απολαμβάνουμε.
Αν δε θέλετε τυρί κρέμα μπορείτε να το αντικαταστήσετε με γιαούρτι στο οποίο έχετε βάλει λίγο σχινόπρασο ή όποιο άλλο μυρωδικό προτιμάτε.
Μπορείτε επίσης να αντικαταστήστε τον καπνιστό σολομό και με ψητό σολομό.
Η επιλογή δική σας!