ΣΥΝΤΑΓΗ
Υλικά
- 1 κουτί ζαχαρούχο γάλα
- 1 κουτί εβαπορέ
- 1 κουτί φυτική σαντιγί (250 γρ.)
- 2 κάψουλες βανίλιας
- 50 – 60 γρ. μπισκότα oreo
- 2 κουταλιές της σούπας μερέντα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Βάζουμε για 30 λεπτά στην κατάψυξη το ζαχαρούχο, το εβαπορέ και τη φυτική σαντιγί.
- Κατόπιν χτυπάμε σε δυνατή ταχύτητα τα τρία υλικά μέχρι να έχουμε μια αφράτη κρέμα.
- Προσθέτουμε τις βανίλιες και συνεχίζουμε το χτύπημα.
- Χωρίζουμε το μείγμα σε δύο μπολ.
- Στο πρώτο ρίχνουμε τα μπισκότα που έχουμε τρίψει στο multi και στο δεύτερο τη μερέντα.
- Ανακατεύουμε απαλά με σπάτουλα ,μέχρι να ενσωματωθούν τα υλικά στο μείγμα , και μοιράζουμε σε δύο μακρόστενες αλουμινένιες ,μιας χρήσης , φόρμες του κέικ.
- Τις βάζουμε στην κατάψυξη και τις αφήνουμε τουλάχιστον 4 ώρες μέχρι να παγώσει καλά το μείγμα.
- Σερβίρουμε σε μπολ, σε χωνάκια ή και πάνω από βάφλες!
Η συγκεκριμένη συνταγή μπορεί να χρησιμοποιηθεί και για σαντουιτσάκια παγωτού.
Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να στρώσετε ένα ορθογώνιο ταψάκι με μπισκότα πτι μπερ , να ρίξετε από πάνω την κρέμα και να καλύψετε με τα υπόλοιπά μπισκότα.
Όπως κι αν αποφασίσετε να το κάνετε, θα έχετε ένα υπέροχο ,δροσερό γλύκισμα!!!
Καλή σας επιτυχία!!!