ΣΥΝΤΑΓΗ
Υλικά (για 8 πίτες)
- 520 – 550 γρ. αλεύρι
- 300 ml νερό
- 60 ml ελαιόλαδο
- 2 κουταλιές της σούπας ρακή ή τσίπουρο
- λίγο αλάτι
- 500 γρ. φρέσκια μυζήθρα (ή και ανθότυρο)
- Μέλι και κανέλα για το σερβίρισμα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Αναμειγνύουμε το αλεύρι και το αλάτι σε ένα μπολ και ανοίγουμε στο κέντρο μια λακούβα.
- Προσθέτουμε το νερό, το λάδι και τη ρακή.
- Με ένα πιρούνι αναμειγνύουμε το αλεύρι στο υγρό μέχρι να σχηματιστεί ζύμη.
- Μεταφέρουμε στον πάγκο εργασίας (τον οποίο έχουμε ελαφρώς αλευρώσει) και ζυμώνουμε μέχρι να πετύχουμε μια λεία και σφιχτή ζύμη (αν χρειαστεί προσθέτουμε κι άλλο αλεύρι).
- Τη σκεπάζουμε με πετσέτα και την αφήνουμε να ξεκουραστεί για μισή ώρα.
- Χωρίζουμε τη ζύμη στα 8 .
- Παίρνουμε κάθε κομμάτι ζύμης και το ανοίγουμε σε δίσκο 15εκ.
- Βάζουμε στο κέντρο 2-3 κουταλιές τυρί .
- Σηκώνουμε τη ζύμη (σα να θέλουμε να σχηματίζουμε ένα πουγκί) και καλύπτουμε εντελώς το τυρί.
- Πλάθουμε τη ζύμη σε μπάλα, πασπαλίζουμε με λίγο αλεύρι και την ανοίγουμε σε σχήμα κυκλικό.
- Επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία και για την υπόλοιπη ζύμη.
- Τηγανίζουμε σε αντικολλητικό (μπορούμε και χωρίς λάδι) σε χαμηλή προς μέτρια φωτιά.
- Περιμένουμε να χρυσίσει η μία πλευρά και μετά γυρίζουμε από την άλλη.
- Τη σερβίρουμε με μπόλικο μέλι και κανέλα.
Όλη η νοστιμιά σε μία αγαπημένη κρητική πίτα!