Το Cookingtherapy.gr προτείνει: Σαλάτα με μοτσαρέλα

5 Ιουνίου 202421:50

Τόσο απλη αλλά γεμάτη γεύση αυτή η καλοκαιρινή σαλάτα
Τι θα χρειαστούμε
1 μοτσαρέλα ( ιδανικά di bufala)
1 συσκευασία τοματίνια
1 συσκευασία έτοιμο πέστο
Ελαιόλαδο,μπαλσάμικο
Αλάτι(εγώ χρησιμοποίησα ανθό αλατιού)
Ψιλοκομμένο βασιλικό ή μαϊντανό
Φέτες ψωμί/ μπαγκέτα
Βούτυρο
Σκόρδο σε σκόνη
Εκτέλεση
Στο κέντρο ενός μεγάλου πιάτου βάζουμε τη μοτσαρέλα.
Περιμετρικά τοποθετούμε τα τοματίνια ,τα οποία έχουμε κόψει στη μέση και έχουμε αλατίσει.
Ρίχνουμε ελαιόλαδο( με ρέγουλα) πάνω στη μοτσαρέλα και στα τοματίνια.
Προσθέτουμε κάποιες κουταλιές από το πέστο ανάμεσα στα τοματίνια και ραντίζουμε τη μοτσαρέλα και τα τοματίνια με βαλσάμικο.
Αν θέλουμε πασπαλίζουμε τα τοματίνια με φρέσκο ψιλοκομμένο βασιλικό ή μαϊντανό.
Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι περνάμε το ψωμί μας και από τις 2 πλευρές μέχρι να πάρει ένα χρυσαφί χρώμα.Με το που βγάλουμε το ψωμί,το αλείφουμε με βούτυρο και καρυκεύουμε με σκόνη σκόρδου.
Η σωστή η μπουκιά είναι να πάρεις μοτσαρέλα μαζί με τοματίνια και πέστο ,να τα βάλεις πάνω στο ψωμί σαν μπρουσκετάκια και να το απολαύσεις ακόμη κι αν γίνεις χάλια,χωρίς μαχαιροπίρουνα ,μόνο χέρια!
Πιες και ένα ποτήρι λευκό κρασί ή μπύρα και θα είσαι άρχοντας!
Καλη εβδομάδα!

Αρθρογράφος