Το CookingTherapy.gr προτείνει: Ρεβανί

23 Ιουλίου 202415:57

ΣΥΝΤΑΓΗ

Υλικά 

  • 6 αυγά
  • 200 γρ. ζάχαρη
  • 130 γρ. αλεύρι ΓΟΧ Μύλοι Κομοτηνής
  • 170 γρ. σιμιγδάλι ψιλό
  • 1 φακελάκι baking powder
  • Ξύσμα πορτοκαλιού
  • 1 βανίλια

Για το σιρόπι

  • 400 γρ. ζάχαρη (2 φλιτζάνες)
  • 700 ml νερό (3,5 φλιτζάνες)
  • Λίγες σταγόνες λεμονιού

200 ml γάλα κρύο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Εκτέλεση

  1. Ξεκινάμε από το σιρόπι.
  2. Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε το νερό ,τη ζάχαρη και το λεμόνι και όταν αρχίζει να βράζει ,μετράμε 3 λεπτά και μετά αποσύρουμε από το μάτι.
  3. Αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει.
  4. Χωρίζουμε τα ασπράδια από τους κρόκους.
  5. Σε χαμηλή ταχύτητα χτυπάμε τα ασπράδια μέχρι να έχουμε μια μαρέγκα, όχι ιδιαίτερα σφιχτή.
  6. Σε ένα μεγάλο μπολ χτυπάμε τους κρόκους με τη ζάχαρη μέχρι να ασπρίσουν.
  7. Στη συνέχεια προσθέτουμε σταδιακά τα υπόλοιπα υλικά και στο τέλος τη μαρέγκα, την οποία δουλεύουμε τόσο όσο για να σχηματιστεί μια αφράτη και σχετικά ρευστή ζύμη.
  8. Τοποθετούμε τη ζύμη σε μεσαίου μεγέθους ταψί και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 Βαθμούς για 20-25 λεπτά (θα καταλάβετε από τη χρυσή επιφάνεια).
  9. Με το που βγει καυτό από το φούρνο ,ρίχνουμε κατευθείαν το κρύο γάλα και ,αφού το απορροφήσει, ρίχνουμε και το σιρόπι.
  10. Χαράσσουμε κομμάτια και αφού πάρει θερμοκρασία δωματίου ,το αποθηκεύουμε καλυμμένο με μεμβράνη στο ψυγείο.
  11. Τρώγεται κρύο ,ιδανικά μαζί με παγωτό ή με τριμμένο ινδοκάρυδο στην επιφάνεια.

Το αγαπημένο γλυκό μας με μια αναπάντεχη προσθήκη, συμβουλή από παλιό ζαχαροπλάστη!

Αρθρογράφος