ΣΥΝΤΑΓΗ
Υλικά
- 1 κιλό χοιρινή σπάλα χωρίς κόκκαλο (εγώ το έκανα με μπούτι και βγήκε επίσης πολύ νόστιμο)
- Μπριος ψωμάκια ή ψωμάκια για burger
- 3-4 φρέσκα κρεμμυδάκι ψιλοκομμένα
- ντομάτες κομμένες σε κυβάκια
- μαϊντανός ψιλοκομμένος
- κέτσαπ ή bbq sauce
Υλικά για τη μαρινάδα
- 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
- 1/2 φλυτζάνι bbq sauce
- 3 κουταλιές της σούπας soya sauce
- 1 κουταλάκι του γλυκού καστανή ζάχαρη (ή μέλι)
- 1 κουταλάκι του γλυκού πάπρικα (αν είναι και καπνιστή ακόμη καλύτερα)
- 1 κουταλάκι του γλυκού κύμινο
- 1 κουταλάκι του γλυκού πιπέρι
- 1 κουταλάκι του γλυκού σκόρδο σε σκόνη (ή πάστα σκόρδου)
- 1 κουταλάκι του γλυκού μουστάρδα
- αλάτι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Σε ένα σκεύος που κλείνει αεροστεγώς βάζουμε τη σπάλα μαζί με όλα τα υλικά της μαρινάδας και το αφήνουμε ένα βράδυ στο ψυγείο.
- Βάζουμε το κρέας σε ένα ταψί μαζί με τη μαρινάδα , σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε στους 150 Βαθμούς μέχρι να μαλακώσει το κρέας.
- Με δύο πιρούνια διαλύουμε το κρέας(ξεψαχνίζεται χωρίς προσπάθεια) και το ανακατεύουμε με τα υγρά του ταψιού (τα θέλουμε τα υγρά ,δεν τα πετάμε!).
- Παίρνουμε τα ψωμάκια και τα ψήνουμε ελαφρά σε σχαροτήγανο και από τις 2 πλευρές.
- Στη βάση του ψωμιού βάζουμε κέτσαπ ή bbq sauce, από πάνω το χοιρινό ,φρέσκα κρεμμυδάκια , ντομάτα και μαϊντανό.
- Σερβίρουμε και απολάμβάνουμε!
Εσείς μπορείτε να βάλετε και την coleslaw σαλάτα που σας έγραψα στα hot dogs!
Από τα πιο νόστιμα σπιτικά “βρώμικα” που μπορείτε να φτιάξετε!!!