Το CookingTherapy.gr προτείνει: Πιτάκια Τηγανιού με Χαλούμι

9 Αυγούστου 202423:35
Υλικά:
 450 γρ. αλεύρι Γ.Ο.Χ. Κομοτηνής
 ½ φακελάκι ξηρή μαγιά (4-5 γραμμάρια)
 1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη
 250 γρ. γιαούρτι αγελαδινό
 50 ml ελαιόλαδο
 120 ml γάλα χλιαρό
 Αλάτι
Υλικά για τη γέμιση:
 1 συσκευασία χαλούμι
 1 συσκευασία μοτσαρέλα τριμμένη
 Φρέσκος δυόσμος
Εκτέλεση:
1

Σε ένα μπολ βάζουμε τη μαγιά με το χλιαρό γάλα και τη ζάχαρη, ανακατεύουμε με σύρμα και αφήνουμε γύρω στο 10λεπτο μέχρι να αφρίσει.

2

Στη συνέχεια προσθέτουμε το γιαούρτι, το αλάτι και το λάδι και στο τέλος λίγο λίγο το αλεύρι ζυμώνοντας μέχρι να έχουμε μια εύπλαστη ζύμη.

3

Σκεπάζουμε καλά με μεμβράνη και αφήνουμε για 40 περίπου λεπτά μέχρι να διπλασιαστεί σε όγκο.

4

Τη χωρίζουμε σε 6 -8 κομμάτια και ανοίγουμε σε αλευρωμένη επιφάνεια πιτούλες.

5

Τις γεμίζουμε με τριμμένη μοτσαρέλα, λίγο χαλούμι και 1-2 φυλλαράκια δυόσμου και κλείνουμε την πίτα σαν πουγκί.

6

Γυρίζουμε ανάποδα και ανοίγουμε με το πλάστη ,προσπαθώντας να την κάνουμε όσο επίπεδη γίνεται.

7

Τηγανίζουμε σε αντικολλητικό με λίγο ηλιέλαιο μέχρι να γίνουν χρυσές και οι δύο πλευρές.

8

Είναι πολύ νόστιμες τόσο ζεστές όσο και την επόμενη μέρα.

9

Αν αποφεύγετε το τηγάνι μπορείτε να τις αλείψετε με λάδι και να τις ψήσετε στους 200 Βαθμούς για 10 περίπου λεπτά.

Αρθρογράφος