Το Cookingtherapy.gr προτείνει: Παγωτό σάντουιτς

28 Μαΐου 202209:12

ΣΥΝΤΑΓΗ

Υλικά 

  • 1 κουτί ζαχαρούχο (397 γρ.)
  • 1 κουτί εβαπορέ (410 γρ.)
  • 1 κουτί φυτική σαντιγί (250 γρ.)
  • 2 κάψουλες βανίλιας
  • τρούφα (προαιρετικά)
  • 2 πακέτα πτι μπερ (αν θέλετε μπορείτε να πάρετε αυτά με επικάλυψη σοκολάτας)

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Βάζουμε για 1 ώρα το ζαχαρούχο,το εβαπορέ και την σαντιγί στην κατάψυξη.
  2. Αδειάζουμε τα κουτιά στον κάδο του μίξερ και χτυπάμε σε δυνατή φωτιά μέχρι να έχουμε μια αφράτη κρέμα.
  3. Προσθέτουμε τις βανίλες και χτυπάμε λίγο ακόμη.
  4. Σταματάμε το μίξερ, προσθέτουμε την τρούφα και ανακατεύουμε απαλά με σπάτουλα.
  5. Στρώνουμε σε ένα μεγάλο σκεύος( καλύτερα κάποιο τάπερ με καπάκι, σε ορθογώνιο σχήμα) τα μπισκότα (αν δεν έχετε ένα μεγάλο σκεύος ,μπορείτε να το κάνετε σε 2 μικρά).
  6. Απλώνουμε ομοιόμορφα την κρέμα και σκεπάζουμε με τα υπόλοιπα μπισκότα.
  7. Κλείνουμε το καπάκι και το αφήνουμε στην κατάψυξη για τουλάχιστον 4 ώρες.

Όταν είναι έτοιμα,κόβετε με μαχαίρι γύρω από το μπισκότο και αν θέλετε τα βουτάτε σε τρούφα ή σε λιωμένη σοκολάτα από τη μία μεριά.

Αρθρογράφος