ΣΥΝΤΑΓΗ
Υλικά
- 1 κουτί ζαχαρούχο (397 γρ.)
- 1 κουτί εβαπορέ (410 γρ.)
- 1 κουτί φυτική σαντιγί (250 γρ.)
- 2 κάψουλες βανίλιας
- τρούφα (προαιρετικά)
- 2 πακέτα πτι μπερ (αν θέλετε μπορείτε να πάρετε αυτά με επικάλυψη σοκολάτας)
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Βάζουμε για 1 ώρα το ζαχαρούχο,το εβαπορέ και την σαντιγί στην κατάψυξη.
- Αδειάζουμε τα κουτιά στον κάδο του μίξερ και χτυπάμε σε δυνατή φωτιά μέχρι να έχουμε μια αφράτη κρέμα.
- Προσθέτουμε τις βανίλες και χτυπάμε λίγο ακόμη.
- Σταματάμε το μίξερ, προσθέτουμε την τρούφα και ανακατεύουμε απαλά με σπάτουλα.
- Στρώνουμε σε ένα μεγάλο σκεύος( καλύτερα κάποιο τάπερ με καπάκι, σε ορθογώνιο σχήμα) τα μπισκότα (αν δεν έχετε ένα μεγάλο σκεύος ,μπορείτε να το κάνετε σε 2 μικρά).
- Απλώνουμε ομοιόμορφα την κρέμα και σκεπάζουμε με τα υπόλοιπα μπισκότα.
- Κλείνουμε το καπάκι και το αφήνουμε στην κατάψυξη για τουλάχιστον 4 ώρες.
Όταν είναι έτοιμα,κόβετε με μαχαίρι γύρω από το μπισκότο και αν θέλετε τα βουτάτε σε τρούφα ή σε λιωμένη σοκολάτα από τη μία μεριά.