ΣΥΝΤΑΓΗ
Υλικά
- 325 γρ αλεύρι (2,5 φλιτζάνες)
- 1 αυγό
- 1 κουταλάκι μαγιά ξηρή
- 2 κουταλιές της σούπας ζάχαρη
- 1κουταλιά της σούπας γεμάτη μαργαρίνη soft
- 1/2 κουταλάκι αλάτι
- 180 ml γάλα χλιαρό (3/4 φλιτζάνας )
- μερέντα για το γέμισμα
- φουντούκια ψιλοκομμένα (προαιρετικά)
- αυγό για επάλειψη
- φιλέ αμυγδάλου (προαιρετικά)
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Σε ένα μεγάλο μπολ ρίχνουμε όλα τα υλικά εκτός από το γάλα.
- Ζυμώνουμε το μείγμα με τα χέρια προσθέτοντας λίγο λίγο το γάλα.
- Όταν η ζύμη δεν κολλάει πια στα χέρια μας σταματάμε το ζύμωμα.
- Τη σκεπάζουμε με καθαρή πετσέτα και την αφήνουμε σε ζεστό μέρος να φουσκώσει,1 – 1,5 ώρα.
- Χωρίζουμε τη ζύμη σε 6-8 μπαλάκια ίδιου μεγέθους .
- Αλευρώνουμε τον πάγκο μας και ανοίγουμε κάθε μπαλάκι σε ορθογώνιο φύλλο.
- Το μισό φύλλο το αλείφουμε με μερέντα και από πάνω, αν θέλουμε, πασπαλίζουμε με χοντροκομμένα φουντούκια.
- Τυλίγουμε από τη μεριά που έχει μερέντα σε ρολό και ενώνουμε τις άκρες του μπαστουνιού που προκύπτει.
- Τοποθετούμε τα κουλούρια σε λαμαρίνα πάνω σε λαδόκολλα.
- Αφήνουμε 30 λεπτά να φουσκώσουν.
- Αλείφουμε τα κουλούρια μας με αυγό ,αν θέλουμε πασπαλίζουμε με φιλέ αμυγδάλου ή φουντούκι, και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 Βαθμούς για περίπου 20-30 λεπτά( μπορεί και λιγότερο αν έχετε δυνατό φούρνο) ,μέχρι να ροδίσουν.
Μαλακά, αφράτα και πεντανόστιμα ,αυτά τα μερεντοκούλουρα θα γίνουν σίγουρα το αγαπημένο σας κολατσιό!!!