Το CookingTherapy.gr προτείνει: Μανιτάρια Σαγανάκι

31 Οκτωβρίου 202121:31

ΣΥΝΤΑΓΗ

Υλικά 

  • 1 κεσεδάκι μικρό μανιτάρια (αν βρείτε ποικιλία μανιταριών ακόμη καλύτερα)
  • 1 κομμάτι (όχι φέτα) καπνιστή μπιζόλα σε μικρά κομματάκια
  • 10 ντοματίνια κομμένα στα 4
  • 2 σφηνοπότηρα κρασί λευκό
  • 2 κουταλιές της σούπας κρέμα γάλακτος
  • 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
  • αλάτι, πιπέρι,, δενδρολίβανο
  • 2 κουταλιές της σούπας βούτυρο
  • παρμεζάνα σε φλοίδες

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Καθαρίζουμε με ένα υγρο πανάκι τα μανιτάρια και τα κόβουμε στα 4 ή σε πιο μικρα φετάκια ,ανάλογα με το τι μας αρέσει.
  2. Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνουμε μια κουταλιά βούτυρο και μόλις λιώσει ρίχνουμε τα μανιτάρια μαζί με την μπριζόλα.
  3. Μόλις μαλακώσουν ρίχνουμε το σκόρδο, ανακατεύουμε καλά και σβήνουμε με το κρασί.
  4. Περιμένουμε να εξατμιστεί και προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος  και ακόμη μια κουταλιά βούτυρο.
  5. Αλατοπιπερώνουμε, προσθέτουμε το δενδρολίβανο και περιμένουμε να δέσει η σάλτσα.
  6. Λίγο πριν ολοκληρωθεί ρίχνουμε στο τηγάνι και τα ντοματίνια και τα αφήνουμε για 1-2 λεπτά ακόμη.
  7. Πασπαλίζουμε με φλοίδες παρμεζάνας και μαϊντανό ψιλοκομμένο.
  8. Σερβρίουμε με φρυγανισμένο ψωμί.

Ένα πολύ εύκολο και γευστικό πιάτο που μπορείτε να το απολαύσετε είτε ως ορεκτικό είτε ως ελαφρύ βραδινό!

Αρθρογράφος