Κλασικό ελληνικό καλοκαίρι!
Λαχανικά με κόκκινη σάλτσα,όχι όμως τηγανιτά όπως έκαναν οι μανούλες μας!!!
Για 2 άτομα
Παίρνουμε 2 μελιτζάνες ,2 κολοκυθάκια και 4 πιπέρια κέρατο.
Τα πλένουμε καλά.Κόβουμε τις μελιτζάνες και τα κολοκυθάκια σε ροδέλες ίσου πάχους.Τοποθετούμε όλα τα λαχανικά μας σε μεγάλο ταψί στρωμένο με λαδόκολλα,τα αλείφουμε με λάδι και τα αλατίζουμε.Τα ψήνουμε στους 180 βαθμούς μέχρι να πάρουν χρώμα και να μαλακώσουν.
Ετοιμάζουμε τη σάλτσα.Σε ένα μεγάλο τηγάνι βάζουμε ελαιόλαδο και αφού ζεσταθεί σωτάρουμε 1-2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες για πολύ λίγο(δε θέλουμε να πάρουν χρώμα γιατί μετά θα πικρίσουν).Ρίχνουμε ένα κουτάκι συμπυκνωμένο χυμό ντομάτας μαζί με μια φρέσκια ντομάτα τριμμένη,ριχνουμε αλάτι,ψιλοκομμένο βασιλικό και λίγη ζάχαρη και χαμηλώνουμε τη φωτιά στο μετριο.Στα 10 λεπτά προσθέτουμε τα λαχανικά μας και αφήνουμε για άλλα 5 λεπτά να πάρουν όλα μαζί μια βράση.Σερβίρουμε με τριμμένη φέτα από πάνω και με μπόλικο ψωμί για άπειρες βούτες!!!
Καλή σας όρεξη!!!