ΣΥΝΤΑΓΗ
Υλικά Για το παντεσπάνι
- 125 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
- 250 γρ. ζάχαρη
- 3 αυγά
- 250 γρ. αλεύρι ΓΟΧ
- 1,5 κουταλάκι του γλυκού baking powder
- 1 βανίλια
- 3 κουταλιές της σούπας γάλα
- ½ κουταλάκι του γλυκού αλάτι
Για το γλάσο
- 80 γρ. βούτυρο λιωμένο
- 250 ml γάλα
- 50 γρ. κακάο κοσκινισμένο
- 400 γρ. άχνη κοσκινισμένη
Για τη γέμιση-επικάλυψη
- μαρμελάδα βύσσινο ή πραλίνα φουντουκιού
- καρύδα τριμμένη ή τρούφα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Στο μίξερ χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν.
- Προσθέτουμε τα αυγά ,ένα ένα, και αφού ενσωματωθούν ρίχνουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά και χτυπάμε για λίγο ακόμη μέχρι να έχουμε ένα ομοιογενές μείγμα.
- Απλώνουμε το μείγμα σε ένα ορθογώνιο (ή τετράγωνο) ταψάκι που έχουμε καλύψει με λαδόκολλα και ψήνουμε στους 180 Βαθμούς στον αέρα για 20-25 λεπτά ή μέχρι να γίνει χρυσαφένια η επιφάνεια .
- Μέχρι να κρυώσει ετοιμάζουμε το γλάσο.
- Σε ένα μεγάλο μπολ αναμειγνύουμε το λιωμένο βούτυρο με το γάλα.
- Ρίχνουμε σε δόσεις το κοσκινισμένο κακάο και την άχνη ανακατεύοντας κάθε φορά πολύ καλά με αυγοδάρτη το μείγμα (δε θέλουμε να έχει σβώλους).
- Για καλύτερο αποτέλεσμα μπορούμε να το χτυπήσουμε και με ραβδομπλέντερ.
- Αφού κρυώσει το παντεσπάνι το κόβουμε σε λωρίδες .
- Κάθε λωρίδα την κόβουμε οριζόντια στη μέση, απλώνουμε στο ένα μέρος μαρμελάδα ή πραλίνα φουντουκιού και καπακώνουμε με το άλλο μέρος.
- Κόβουμε κάθε λωρίδα σε τετραγωνάκια ,τα βουτάμε στο γλάσο και μετά τα ρολάρουμε στην καρύδα ή την τρούφα(που έχουμε βάλει σε ένα μπολ).
- Τα βάζουμε στο ψυγείο να σφίξουν και απολαμβάνουμε!
Μπορεί να φαίνεται μεγάλη η διαδικασία αλλά είναι πανεύκολη! Το αποτέλεσμα είναι τόσο γευστικό που θα σας δικαιώσει! Είναι μια πολύ ωραία ιδέα για κέρασμα σε γιορτές!