ΣΥΝΤΑΓΗ
Υλικά για 8 κρέπες
- 100 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 2 αυγά
- 250 ml γάλα
- 25 γρ. βούτυρο λιωμένο
- λίγο αλάτι
- ένα φιλέτο κοτόπουλο
- 200 γρ. σπανάκι
- 120 ml κρέμα γάλακτος
- 1 κουταλιά της σούπας συμπυκνωμένο χυμό ντομάτας
- 150 γρ. τριμμένη γραβιέρα
- 4 φέτες μοτσαρέλα
- σκόρδο σε σκόνη
- αλάτι, πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Ετοιμάζουμε το μείγμα για τις κρέπες.
- Σε ένα μπολ ρίχνουμε το αλεύρι, τα αυγά και λίγο λίγο το γάλα ανακατεύοντας καλά με αυγοδάρτη.
- Προσθέτουμε το αλάτι και το λιωμένο βούτυρο ,συνεχίζουμε λίγο ακόμη το ανακάτεμα και αφήνουμε στην άκρη για μία ώρα.
- Όσο ξεκουράζεται ο χυλός βράζουμε το κοτόπουλο και το ξεψαχνίζουμε.
- Στη συνέχεια ,σε μεγάλο τηγάνι σωτάρουμε σε ελάχιστο ελαιόλαδο το σπανάκι μέχρι να μαραθεί και να μειωθεί ο όγκος του.
- Ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος ,τον χυμό ντομάτας και το σκόρδο σε σκόνη και περιμένουμε να πάρει μια βράση.
- Αποσύρουμε από τη φωτιά ,ενσωματώνουμε στο μείγμα το κοτόπουλο και αλατοπιπερώνουμε.
- Σε αντικολλητικό τηγάνι που έχουμε ελαφρώς βουτυρώσει ρίχνουμε λίγο χυλό για κρέπες, φροντίζουμε να καλύψει όλη την επιφάνεια (ή κουνώντας το τηγάνι είτε με το ειδικό εργαλείο για κρέπες)και σε μεσαία θερμοκρασία φτιάχνουμε τις κρέπες γυρίζοντας προσεκτικά και από τις 2 πλευρές.
- Αφού ετοιμαστούν όλες οι κρέπες τις γεμίζουμε.
- Κατά μήκος της βάσης ρίχνουμε τριμμένη γραβιέρα και από πάνω τοποθετούμε γέμιση.
- Ρολάρουμε προς τα πάνω και τοποθετούμε σε πυρεξάκι.
- Σκεπάζουμε τις κρέπες με μοτσαρέλα σε φέτες και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 Βαθμούς στον αέρα μέχρι να λιώσει η μοτσαρέλα και να πάρει χρυσό χρώμα.
Ένα πολύ εντυπωσιακό και νόστιμο πιάτο που σίγουρα θα κλέψει τις εντυπώσεις.