Το CookingTherapy.gr προτείνει: Κρεμμυδοκεφτέδες

27 Ιουλίου 202221:20

ΣΥΝΤΑΓΗ

Υλικά 

  • 130 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • ½ κουταλάκι του γλυκού αλάτι
  • 1 αυγό ελαφρώς χτυπημένο
  • 100-150 γρ. φέτα
  • 70-100 ml νερό
  • 5 κρεμμυδάκια φρέσκα χοντροκομμένα
  • Ψιλοκομμένος δυόσμος , μαϊντανός και άνηθος
  • Μαύρο πιπέρι
  • Ηλιέλαιο για τηγάνισμα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε το αλεύρι μαζί με το αλάτι ,ανακατεύουμε και ανοίγουμε στο κέντρο μια λακούβα.
  2. Ρίχνουμε το αυγό και το λίγο λίγο το νερό και ανακατεύουμε μέχρι να αποχτήσουμε έναν πηχτό χυλό.
  3. Στη συνέχεια προσθέτουμε τα κρεμμυδάκια,τα μυρωδικά, τη φέτα και το πιπέρι και ανακατεύουμε καλά.
  4. Ζεσταίνουμε το ηλιέλαιο σε μέτρια προς δυνατή φωτιά.
  5. Όταν το λάδι κάψει ρίχνουμε κουταλιές από το μείγμα .
  6. Μόλις ροδίσει η κάτω πλευρά γυρίζουμε και από την άλλη (περίπου 1 λεπτό για κάθε πλευρά).
  7. Τα βάζουμε σε απορροφητικό χαρτί να στραγγίξουν και σερβίρουμε.

Ιδανικός μεζές για τσιπουράκι.  

Αρθρογράφος