ΣΥΝΤΑΓΗ
Υλικά
- 130 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- ½ κουταλάκι του γλυκού αλάτι
- 1 αυγό ελαφρώς χτυπημένο
- 100-150 γρ. φέτα
- 70-100 ml νερό
- 5 κρεμμυδάκια φρέσκα χοντροκομμένα
- Ψιλοκομμένος δυόσμος , μαϊντανός και άνηθος
- Μαύρο πιπέρι
- Ηλιέλαιο για τηγάνισμα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε το αλεύρι μαζί με το αλάτι ,ανακατεύουμε και ανοίγουμε στο κέντρο μια λακούβα.
- Ρίχνουμε το αυγό και το λίγο λίγο το νερό και ανακατεύουμε μέχρι να αποχτήσουμε έναν πηχτό χυλό.
- Στη συνέχεια προσθέτουμε τα κρεμμυδάκια,τα μυρωδικά, τη φέτα και το πιπέρι και ανακατεύουμε καλά.
- Ζεσταίνουμε το ηλιέλαιο σε μέτρια προς δυνατή φωτιά.
- Όταν το λάδι κάψει ρίχνουμε κουταλιές από το μείγμα .
- Μόλις ροδίσει η κάτω πλευρά γυρίζουμε και από την άλλη (περίπου 1 λεπτό για κάθε πλευρά).
- Τα βάζουμε σε απορροφητικό χαρτί να στραγγίξουν και σερβίρουμε.
Ιδανικός μεζές για τσιπουράκι.