ΣΥΝΤΑΓΗ
Υλικά
- 450-500 γρ. αλεύρι ΓΟΧ Μύλοι Κομοτηνής
- 1 κουταλάκι της σούπας baking powder
- 200 γρ. Βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
- 150 γρ. ζάχαρη
- 2 αυγά
- 120 ml γάλα
- Ξύσμα πορτοκαλιού και λεμονιού
- 1 βανιλίνη
Για την επάλειψη
- 1 κρόκος αυγού
- 2 κουταλιές της σούπας χυμό πορτοκαλιού,στραγγισμένο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Εκτέλεση
- Σε ένα μπολ κοσκινίζουμε το αλεύρι και το baking powder.
- Σε ένα μεγάλο μπολ χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν.
- Προσθέτουμε ένα ένα τα αυγά και, αφού ενσωματωθούν στο μείγμα ,ρίχνουμε και το γάλα.
- Στη συνέχεια προσθέτουμε τα ξύσματα και τη βανιλίνη και λίγο λίγο το αλεύρι μέχρι να σχηματιστεί η ζύμη μας.
- Βάζουμε τη ζύμη σε αλευρωμένη επιφάνεια και ζυμώνουμε λίγο ακόμη.
- Καλύπτουμε με μεμβράνη και αφήνουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον μία ώρα.
- Σχηματίζουμε με μικρά κομμάτια ζύμης τα κουλουράκια μας σε όποιο σχήμα επιθυμούμε και τοποθετούμε σε λαδόκολλα που έχουμε στρώσει σε μεγάλο ταψί.
- Ανακατεύουμε καλά το κρόκο με το χυμό και αλείφουμε την επιφάνειά τους.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 Βαθμούς για 15-20 λεπτά (θέλουμε να είναι χρυσή η επιφάνειά τους).
- Διατηρούνται για πολλές μέρες σε αεροστεγές δοχείο.
Αφράτα, μυρωδάτα, πεντανόστιμα κουλουράκια !