Το CookingTherapy.gr προτείνει: Κουλουράκια της Λαμπρής

3 Μαΐου 202412:22

ΣΥΝΤΑΓΗ

Υλικά

  • 450-500 γρ. αλεύρι ΓΟΧ Μύλοι Κομοτηνής
  • 1 κουταλάκι της σούπας baking powder
  • 200 γρ. Βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
  • 150 γρ. ζάχαρη
  • 2 αυγά
  • 120 ml γάλα
  • Ξύσμα πορτοκαλιού και λεμονιού
  • 1 βανιλίνη

Για την επάλειψη

  • 1 κρόκος αυγού
  • 2 κουταλιές της σούπας χυμό πορτοκαλιού,στραγγισμένο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Εκτέλεση

  1. Σε ένα μπολ κοσκινίζουμε το αλεύρι και το baking powder.
  2. Σε ένα μεγάλο μπολ χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν.
  3. Προσθέτουμε ένα ένα τα αυγά και, αφού ενσωματωθούν στο μείγμα ,ρίχνουμε και το γάλα.
  4. Στη συνέχεια προσθέτουμε τα ξύσματα και τη βανιλίνη και λίγο λίγο το αλεύρι μέχρι να σχηματιστεί η ζύμη μας.
  5. Βάζουμε τη ζύμη σε αλευρωμένη επιφάνεια και ζυμώνουμε λίγο ακόμη.
  6. Καλύπτουμε με μεμβράνη και αφήνουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον μία ώρα.
  7. Σχηματίζουμε με μικρά κομμάτια ζύμης τα κουλουράκια μας σε όποιο σχήμα επιθυμούμε και τοποθετούμε σε λαδόκολλα που έχουμε στρώσει σε μεγάλο ταψί.
  8. Ανακατεύουμε καλά το κρόκο με το χυμό και αλείφουμε την επιφάνειά τους.
  9. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 Βαθμούς για 15-20 λεπτά (θέλουμε να είναι χρυσή η επιφάνειά τους).
  10. Διατηρούνται για πολλές μέρες σε αεροστεγές δοχείο.

Αφράτα, μυρωδάτα, πεντανόστιμα κουλουράκια !

 

Αρθρογράφος