ΣΥΝΤΑΓΗ
Υλικά
- 160 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
- 85 γρ. ζάχαρη
- 50 γρ. μέλι
- 3 αυγά
- 50 ml γάλα
- 450- 500 γρ. αλεύρι κοσκινισμένο (μέχρι να έχουμε μια εύπλαστη ζύμη που δεν κολλάει στα χέρια)
- μισό κουταλάκι baking powder
- μισό κουταλάκι μαχλέπι σε σκόνη
- μισό κουταλάκι κακουλέ σε σκόνη
- ξύσμα από ένα πορτοκάλι(προαιρετικά)
- 1 βανίλια
- λίγο αλάτι
- 1 κρόκο αυγού για το άλειμμα
-
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Χτυπάμε στο μίξερ το βούτυρο και τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν.
- Προσθέτουμε το μέλι, το μαχλέπι, το κακουλέ, το ξύσμα πορτοκαλιού, τη βανίλια και το ελάχιστο αλάτι και συνεχίζουμε για λίγο ακόμη το χτύπημα, μέχρι να φτιάξουμε μια σχετικά αφράτη κρέμα.
- Σε ένα μπολ χτυπάμε ελαφρά τα αυγά με το γάλα και τα ρίχνουμε το μείγμα του μίξερ.
- Αφού ενωθούν όλα τα υλικά σταματάμε το μίξερ.
- Προσθέτουμε σταδιακά το αλεύρι και το baking και ζυμώνουμε μέχρι να πάρουμε μια ζύμη μαλακή κι ελαστική.
- Την σκεπάζουμε με μεμβράνη και αφήνουμε να ξεκουραστεί για 30 λεπτά στο ψυγείο.
- Δίνουμε ό,τι σχήμα επιθυμούμε (πλεξούδες, στεφανάκια, βαρκούλα) και τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 Βαθμούς για 20 -25 λεπτά μέχρι να ροδίσουν.
Θα μοσχοβολήσει όλο το σπίτι από αυτά τα αφράτα κουλουράκια!