ΣΥΝΤΑΓΗ
Υλικά
- 100 ml γάλα
- 180 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 1 κουταλάκι baking powder
- 250 γρ. φέτα
- 3 λωρίδες μπέικον ψιλοκομμένο
- 3 αυγά
- 150 ml ηλιέλαιο
- 70 γρ. φρέσκο σπανάκι ψιλοκομμένο
- άνηθος ψιλοκομμένος
- αλάτι, πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Σε ένα μεγάλο μπολ χτυπάμε τα αυγά με αυγοδάρτη και στη συνέχεια προσθέτουμε το γάλα, το ηλιέλαιο, το αλάτι και το πιπέρι.
- Ανακατεύουμε καλά και ρίχνουμε λίγο λίγο το αλεύρι μαζί με το baking.
- Στο τέλος προσθέτουμε το σπανάκι , τη φέτα, τον άνηθο και το μπέικον και τα ενσωματώνουμε με μία μαρίζ.
- Τα βάζουμε σε μια μικρή ορθογώνια φόρμα του κέικ στην οποία έχουμε στρώσει λαδόκολλα.
- Αφήνουμε να ξεκουραστεί το μείγμα μας για ένα 20λεπτο και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 45-50 λεπτά.
Ένα από τα πιο νόστιμα αλμυρά κέικ που έχετε φάει!