ΣΥΝΤΑΓΗ
Υλικά (για 2 γλυκοπατάτες)
- 2 γλυκοπατάτες
- 100-150 γρ. ρεβύθια βρασμένα (όσα σας έχουν μείνει από το μεσημεριανό ή μπορείτε να προμηθευτείτε έτοιμα βρασμένα από το μάρκετ)
- 100 -200 γρ. σπανάκι σε φύλλα
- τόνος σε νερό
- φρέσκο κρεμμυδάκι ψιλοκομμένο
- σκόρδο σε σκόνη
- χοντρό αλάτι (αν δεν έχετε χρησιμοποιήστε το κανονικό)
Υλικά (για το dressing)
- χυμό από 1 λεμόνι
- 2 κουταλάκια του γλυκού μουστάρδα (εγώ χρησιμοποιώ μουστάρδα με μέλι για πιο ήπιο αποτέλεσμα)
- 4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
- αλάτι, πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Πλένουμε τις γλυκοπατάτες πολύ καλά (με τη φλούδα) και τις κόβουμε στη μέση.
- Τις τοποθετούμε σε πυρέξ με τη φλούδα προς τα κάτω ,χαράσσουμε τη σάρκα τους ,ρίχνουμε χοντρό αλάτι και ελάχιστο ελαιόλαδο και στις ψήνουμε στους 180 Βαθμούς μέχρι να μαλακώσει αρκετά η σάρκα τους (γύρω στα 20 -25 λεπτά).
- Τις βγάζουμε από το φούρνο και με κουταλάκι παίρνουμε λίγη ποσότητα από την ψημένη σάρκα δημιουργώντας μια κοιλότητα για να υποδεχθούν τη γέμιση.
- Σε ένα αντικολλητικό ζεσταίνουμε λίγο ελαιόλαδο και σοτάρουμε το σπανάκι ,μαζί με τα ρεβύθια και τη σκόνη σκόρδου.
- Αφού μαλακώσει το σπανάκι αποσύρουμε από τη φωτιά.
- Μοιράζουμε το μείγμα του τηγανιού πάνω από τις γλυκοπατάτες και προσθέτουμε τον τόνο σε κομματάκια και φρέσκο κρεμμυδάκι ψιλοκομμένο.
- Αλατίζουμε με χοντρό αλάτι και ετοιμάζουμε το dressing.
- Σε ένα βαζάκι βάζουμε όλα τα υλικά μας και τα χτυπάμε καλά .
- Δοκιμάζουμε για να ελέγξουμε την οξύτητα και ρίχνουμε με κουταλάκι πάνω από τις γλυκοπατάτες.
Είναι πολύ υγιεινό, πολύ χορταστικό και απίστευτα νόστιμο!
Αν δεν σας αρέσει ο τόνος ,μπορείτε να τον παραλείψετε και να τον αντικαταστήσετε με καπνιστό σολομό ή και να μη βάλετε τίποτα έξτρα!