Το Cookingtherapy.gr προτείνει: Black Forest Τrifle

28 Μαΐου 202209:10

ΣΥΝΤΑΓΗ

Υλικά (για ένα μεγάλο μπολ) Για το παντεσπάνι

  • 8 αυγά σε θερμοκρασία δωματίου
  • 300 γρ. ζάχαρη
  • 210 γρ. αλεύρι μαζί με 1 κουταλιά του γλυκού baking powder
  • 2 κουταλιές της σούπας κακάο

Για τη γέμιση

  • 1 κονσέρβα βύσσινα
  • 1 φακελάκι άνθος αραβοσίτου με γεύση βανίλια
  • 100 γρ. κουβερτούρα (συν έξτρα για πασπάλισμα)
  • 1 φακελάκι σαντιγί

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Δουλεύουμε στο μίξερ τα αυγά με τη ζάχαρη με το σύρμα( ή αυγοδάρτη) σε μεσαία ταχύτητα μέχρι να αφρατέψει το μείγμα.
  2. Σε μια γαβάθα κοσκινίζουμε το αλεύρι με το baking και το κακάο και το ρίχνουμε λίγο λίγο στο μίξερ μέχρι να ενσωματωθούν στο μείγμα (δε χρειάζεται πολύ χτύπημα).
  3. Απλώνουμε το μείγμα σε 1 μεγάλο ορθογώνιο ταψί που έχουμε βουτυρώσει .
  4. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 Βαθμούς για 30 περίπου λεπτά.
  5. Μέχρι να κρυώσει το παντεσπάνι ετοιμάζουμε την κρέμα ανθό αραβοσίτου σύμφωνα με τις οδηγίες που δίνονται στο φακελάκι.
  6. Αφού κατεβάζουμε την κρέμα από τη φωτιά ρίχνουμε μέσα 100 γρ. κουβερτούρα ,περιμένουμε 1 λεπτό και ανακατεύουμε καλά μέχρι να λιώσει η κουβερτούρα και να ενσωματωθεί στην κρέμα.
  7. Καλύπτουμε την επιφάνεια της κρέμας με μεμβράνη και αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει.
  8. Παίρνουμε την κονσέρβα με τα βύσσινα και την στραγγίζουμε σε ένα μπολ (το χυμό τους τον κρατάμε για να υγράνουμε το παντεσπάνι).
  9. Ετοιμάζουμε και την σαντιγί σύμφωνα με τις οδηγίες και την τοποθετούμε σε σακούλα ζαχαροπλαστικής (μπορούμε και με κουτάλι να κάνουμε την ίδια δουλειά).
  10. Ξεκινάμε τη συναρμολόγηση του γλυκού μας σε στρώσεις.
  11. Παίρνουμε όσα κομμάτια από το παντεσπάνι χρειάζεται για να καλύψουμε τον πάτο του μπολ .
  12. Τα «ποτίζουμε» με το χυμό από τα βύσσινα.
  13. Από πάνω βάζουμε τα βύσσινα , πάνω μια στρώση κρέμα σοκολάτας και από πάνω σαντιγί.
  14. Επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία μέχρι να φτάσουμε στο χείλος του μπολ (αν περισσέψουν υλικά μπορούμε να βάλουμε και σε ατομικά κουπάκια).
  15. Στολίζουμε με ξύσμα κουβερτούρας ή τρούφα και μερικά βύσσινα.
  16. Βάζουμε στο ψυγείο και περιμένουμε μερικές ώρες μέχρι να το απολαύσουμε.

Μπορούμε εξαρχής να το κάνουμε σε ατομικά μπολάκια ή να χωρίσουμε το παντεσπάνι στα 2 και να το συναρμολογήσουμε σαν τούρτα.

Αρθρογράφος