ΣΥΝΤΑΓΗ
Υλικά (για ένα μεγάλο μπολ) Για το παντεσπάνι
- 8 αυγά σε θερμοκρασία δωματίου
- 300 γρ. ζάχαρη
- 210 γρ. αλεύρι μαζί με 1 κουταλιά του γλυκού baking powder
- 2 κουταλιές της σούπας κακάο
Για τη γέμιση
- 1 κονσέρβα βύσσινα
- 1 φακελάκι άνθος αραβοσίτου με γεύση βανίλια
- 100 γρ. κουβερτούρα (συν έξτρα για πασπάλισμα)
- 1 φακελάκι σαντιγί
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Δουλεύουμε στο μίξερ τα αυγά με τη ζάχαρη με το σύρμα( ή αυγοδάρτη) σε μεσαία ταχύτητα μέχρι να αφρατέψει το μείγμα.
- Σε μια γαβάθα κοσκινίζουμε το αλεύρι με το baking και το κακάο και το ρίχνουμε λίγο λίγο στο μίξερ μέχρι να ενσωματωθούν στο μείγμα (δε χρειάζεται πολύ χτύπημα).
- Απλώνουμε το μείγμα σε 1 μεγάλο ορθογώνιο ταψί που έχουμε βουτυρώσει .
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 Βαθμούς για 30 περίπου λεπτά.
- Μέχρι να κρυώσει το παντεσπάνι ετοιμάζουμε την κρέμα ανθό αραβοσίτου σύμφωνα με τις οδηγίες που δίνονται στο φακελάκι.
- Αφού κατεβάζουμε την κρέμα από τη φωτιά ρίχνουμε μέσα 100 γρ. κουβερτούρα ,περιμένουμε 1 λεπτό και ανακατεύουμε καλά μέχρι να λιώσει η κουβερτούρα και να ενσωματωθεί στην κρέμα.
- Καλύπτουμε την επιφάνεια της κρέμας με μεμβράνη και αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει.
- Παίρνουμε την κονσέρβα με τα βύσσινα και την στραγγίζουμε σε ένα μπολ (το χυμό τους τον κρατάμε για να υγράνουμε το παντεσπάνι).
- Ετοιμάζουμε και την σαντιγί σύμφωνα με τις οδηγίες και την τοποθετούμε σε σακούλα ζαχαροπλαστικής (μπορούμε και με κουτάλι να κάνουμε την ίδια δουλειά).
- Ξεκινάμε τη συναρμολόγηση του γλυκού μας σε στρώσεις.
- Παίρνουμε όσα κομμάτια από το παντεσπάνι χρειάζεται για να καλύψουμε τον πάτο του μπολ .
- Τα «ποτίζουμε» με το χυμό από τα βύσσινα.
- Από πάνω βάζουμε τα βύσσινα , πάνω μια στρώση κρέμα σοκολάτας και από πάνω σαντιγί.
- Επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία μέχρι να φτάσουμε στο χείλος του μπολ (αν περισσέψουν υλικά μπορούμε να βάλουμε και σε ατομικά κουπάκια).
- Στολίζουμε με ξύσμα κουβερτούρας ή τρούφα και μερικά βύσσινα.
- Βάζουμε στο ψυγείο και περιμένουμε μερικές ώρες μέχρι να το απολαύσουμε.
Μπορούμε εξαρχής να το κάνουμε σε ατομικά μπολάκια ή να χωρίσουμε το παντεσπάνι στα 2 και να το συναρμολογήσουμε σαν τούρτα.