Το Cookingtherapy.gr προτείνει: Ατομικές γλυκιές κολοκυθόπιτες (νηστίσιμες)

8 Απριλίου 202312:00

ΣΥΝΤΑΓΗ

Υλικά Για το φύλλο

  • 600 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 50 γρ. ελαιόλαδο
  • 250 περίπου γρ. νερό ελάχιστα χλιαρό
  • 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
  • 1 κουταλιά της σούπας ξύδι

Για τη γέμιση

  • 500-600 γρ τριμμένη κολοκύθα
  • 150 γρ χοντροκομμένο καρύδι
  • 2-3 κουταλιές της σούπας ζάχαρη
  • 1,5 κουταλάκι του γλυκού κανέλα

Για την επάλειψη

  • 200 γρ. μαργαρίνη λιωμένη ανάμεικτη με 50 ml ηλιέλαιο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Ξεκινάμε με το φύλλο.
  2. Στο κάδο του μίξερ βάζουμε όλα τα υλικά της ζύμης και ζυμώνουμε με τον γάντζο μέχρι να έχουμε μια μαλακή κι εύπλαστη ζύμη που δεν κολλάει στα χέρια.
  3. Αν το ζυμάρι είναι σφιχτό προσθέτουμε λίγο ακόμη νερό.
  4. Η ίδια διαδικασία μπορεί να γίνει και με τα χέρια.
  5. Παίρνουμε το ζυμάρι μας , το χωρίζουμε σε 7-8 μπάλες , το σκεπάζουμε με πετσέτα και το αφήνουμε να ξεκουραστεί για μισή ώρα.
  6. Όσο ξεκουράζεται ετοιμάζουμε τη γέμιση.
  7. Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε όλα τα υλικά μας και ανακατεύουμε καλά με κουτάλι.
  8. Δοκιμάζουμε τη γέμιση και αν θέλουμε προσθέτουμε λίγη ακόμη ζάχαρη ή κανέλα , ανάλογα με τα γούστα μας .
  9. Σε αλευρωμένη επιφάνεια βάζουμε το πρώτο μπαλάκι ζύμης.
  10. Το ανοίγουμε με τον πλάστη σε λεπτό φύλλο.
  11. Το λαδώνουμε και στο κάτω μέρος της πιο μεγάλης του πλευράς βάζουμε κατά μήκος γέμιση.
  12. Ρολάρουμε από κάτω προς τα πάνω και όταν σχηματιστεί μπαστουνάκι του δίνουμε μορφή σαλιγκαριού (στριφτάρι).
  13. Τοποθετούμε τις πίτες μας σε λαμαρίνα πάνω σε λαδόκολλα ,τις αλείφουμε από πάνω με λίγο λάδι ακόμη και τις ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 Βαθμούς για 40 λεπτά περίπου ή μέχρι να πάρουν ένα χρυσό χρώμα( ανάλογα με το πόσο δυνατά ψήνει ο φούρνος σας ).
  14. Αφού κρυώσουν τις πασπαλίζουμε με άχνη και έξτρα κανέλα.

Από τις πιο νόστιμες γλυκές πίτες που μπορείτε να φτιάξετε!!!

Αρθρογράφος