Τυρόπιτα µε φέτα και ξερή µαντζουράνα

8 Ιουλίου 201809:28

Προετοιμασία: 15΄ 
Ψήσιμο: περίπου 45΄
 

Υλικά (για 6 – 8 άτομα, ταψί 24 εκ.):

  • 2 χωριάτικα φύλλα για πίτα – 
το ένα ελαφρώς μεγαλύτερο από το άλλο ή 1 πακέτο παραδοσιακά χοντρά φύλλα για πίτες
  • 70 ml ελαιόλαδο, για το άλειμμα

Για τη γέμιση:

  • 1/2 φλιτζ. τσαγιού γιαούρτι (κατά προτίμηση πρόβειο, χτυπημένο για 30 δευτερόλεπτα στο μούλτι, μαζί με την πέτσα του – εναλλακτικά, χρησιμοποιούμε αγελαδινό, χτυπημένο στο μούλτι για 30 δευτερόλεπτα, μέχρι να αφρατέψει)
  • 2 φλιτζ. τσαγιού φέτα, θρυμματισμένη
  • 2 αυγά, προτιμάμε βιολογικά
  • 1 γεμάτη κουτ. γλυκού ξερή μαντζουράνα (ή ρίγανη), τριμμένη
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • 1 κουτ. γλυκού ξύσμα από ακέρωτο και κατά προτίμηση βιολογικό λεμόνι

Διαδικασία: 

Γέμιση: Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε το χτυπημένο γιαούρτι, τη φέτα, τη μαντζουράνα, τα αυγά, αρκετό πιπέρι και το ξύσμα. Ανακατεύουμε πολύ καλά.

Πίτα: Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180° C και επιλέγουμε είτε την κλασική λειτουργία φούρνου (πάνω-κάτω) είτε τη λειτουργία του αέρα.
Αλείφουμε το ταψί που θα χρησιμοποιήσουμε με το ελαιόλαδο και στρώνουμε το ένα χωριάτικο φύλλο, με το μεγαλύτερο μέγεθος. Απλώνουμε από πάνω τη γέμιση, πασπαλίζουμε με λίγο ακόμη φρεσκοτριμμένο πιπέρι και σκεπάζουμε με το δεύτερο, μικρότερο φύλλο. Αν χρησιμοποιήσουμε έτοιμο φύλλο, ακολουθούμε τις οδηγίες της συσκευασίας.
Ψήνουμε για 40 – 45 λεπτά ή μέχρι να ροδίσει η πίτα.

Τι πίνουμε: Οποιο λευκό κρασί σάς αρέσει. ∆ική μου πρόταση, μια Μαντινεία ή μια Ρομπόλα.

Περισσότερες συνταγές στο www.gastronomos.gr

Αρθρογράφος

blank
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr