Η γεύση του τηγανητού ρυζιού είναι καλύτερη όταν το έχετε αφήσει να αρπάξει λίγο στο τηγάνι. Για αυτό σε όλη τη διάρκεια του ψησίματος χρησιμοποιήστε δυνατή φωτιά.
(*)Το ρύζι πρέπει να έχει μαγειρευτεί από πριν και να βρίσκεται σε θερμοκρασία δωματίου. Μην χρησιμοποιείτε φρεσκομαγειρεμένο ρύζι γιατί το φαγητό θα γίνει πολύ κολλώδες καθώς θα έχει πολύ υγρασία.
Υλικά (1) :
1 ½ φλιτζάνι ρύζι (μαγειρεμένο)(*)
½ φλιτζάνι σπορέλαιο
1 αυγό
6 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
2-3 κουταλιές της σούπας σάλτσα ψαριού
1 κουτάλια της σούπας άσπρο χοντρό πιπέρι
Εκτέλεση:
1. Ζεσταίνετε το λάδι σε γουόκ ή σε μικρό τηγάνι. Στο μεταξύ χτυπήστε το αυγό σε ένα μπολ.
2. Προσθέστε το στο καυτό λάδι και ανακατέψτε συνεχώς.
3. Προσθέστε το ήδη μαγειρεμένο ρύζι, κρύο. Ανακατεύετε γρήγορα ώστε το ρύζι να πάει παντού και τα κομματάκια του αυγού να ανέβουν επάνω.
4. Προσθέστε τα φρέσκα κρεμμύδια. Νοστιμέψτε με τη σάλτσα ψαριού και το πιπέρι. Σερβίρετε το τηγανητό ρύζι με φέτες αγγουριού και φρέσκα κρεμμύδια.
www.yumyum.gr
Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies, για την συλλογή στατιστικών στοιχείων και την διασφάλιση της καλύτερης εμπειρίας σας.
Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τη χρήση των cookies. Tι είναι τα Cookies;