Υλικά
Οδηγίες
Βάζουμε σε μεγάλο μπολ το αλεύρι κοσκινισμένο, τη ζάχαρη, το βούτυρο παγωμένο σε κομματάκια και χτυπάμε με το μίξερ σε χαμηλή ταχύτητα μέχρι να γίνει τρίμματα το βούτυρο. Αφήνουμε στην άκρη το μίξερ, κάνουμε μια λακουβίτσα στο μείγμα και προσθέτουμε το νερό. Ανακατεύουμε και ζυμώνουμε μέχρι να γίνει μια σφικτή ζύμη. Την κάνουμε μια μπάλα, την τυλίγουμε με μεμβράνη και την βάζουμε στο ψυγείο για περίπου 2 ώρες. Στο διάστημα αυτό ψήνουμε τα φουντούκια στον φούρνο και τα αφήνουμε να κρυώσουν να τα έχουμε έτοιμα για μετά. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς. Βγάζουμε την ζύμη από το ψυγείο και την ανοίγουμε με τον πλάστη σε φύλλο. Το βάζουμε σε αντικολλητικό στρογγυλό χαμηλό ταψί, το πατάμε να απλωθεί ομοιόμορφα παντού η ζύμη και περιμετρικά στα τοιχώματα του ταψιού ώστε να δημιουργηθεί η πλάτη της τάρτας και ψήνουμε για 15-20 λεπτά. Βγάζουμε από τον φούρνο κι αφήνουμε να κρυώσει.
Για την σοκολάτα : Ζεσταίνουμε σε κατσαρολάκι την κρέμα γάλακτος μέχρι να κάψει.Βάζουμε σε μπολ σε κομματάκια την κουβερτούρα και την κουβερτούρα γάλακτος μαζί με τα ψημένα φουντούκια και περιχύνουμε με την καυτή κρέμα γάλακτος. Ανακατεύουμε μέχρι να λιώσουν και να ομογενοποιηθεί το μείγμα. Αδειάζουμε το μείγμα σοκολάτας πάνω στην τάρτα, αφήνουμε να κρυώσει και την βάζουμε στο ψυγείο.
Για την διακόσμηση : Λιώνουμε σε μπεν μαρί την κουβερτούρα , την αδειάζουμε σε αντικολλητικό χαρτί σε λεπτή στρώση και πριν κρυώσει καλά , κόβουμε σε διάφορα σχήματα κομματάκια σοκολάτας. Τα διπλώνουμε ελαφρώς προσεκτικά και τα αφήνουμε να κρυώσουν καλά. Τα βάζουμε πάνω στην τάρτα μας κι είναι έτοιμη να την απολαύσουμε.
Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies, για την συλλογή στατιστικών στοιχείων και την διασφάλιση της καλύτερης εμπειρίας σας.
Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τη χρήση των cookies. Tι είναι τα Cookies;