ΣΥΝΤΑΓΗ
Υλικά
Για τη βάση :
- 100 gr άχνη
- 200 gr βούτυρο κρύο
- 1 αυγό
- 300 gr αλεύρι
Για την κρέμα :
- 1 κιλό γάλα
- 2 αυγά και 6 κρόκοι
- 200 gr ζάχαρη
- 80 gr corn flour
- 1 βανίλια
- 2 κουταλιές βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
ΟΔΗΓΙΕΣ
- Τεμαχίζουμε το κρύο βούτυρο σε κύβους και το ρίχνουμε μαζί με όλα τα υλικά στο μίξερ.
- Ζυμώνουμε με τον γάντζο όχι για πολλή ώρα.
- Αφήνουμε τη ζύμη να ξεκουραστεί τουλάχιστον για μισή ώρα στο ψυγείο (όσο περισσότερο την αφήσουμε να σφίξει τόσο καλύτερα θα τη δουλέψουμε).
- Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 170 Βαθμούς.
- Ανοίγουμε τη ζύμη πάνω σε λαδόκολλα και τη μεταφέρουμε στη ταρτιέρα.
- Απλώνουμε καλά και κόβουμε τα κομμάτια ζύμης που εξέχουν.
- Απλώνουμε στο εσωτερικό της μεμβράνη ή λαδόκολλα, τη γεμίζουμε με ρύζι και ψήνουμε για 15 λεπτά.
- Αφαιρούμε τη μεμβράνη με το ρύζι και ψήνουμε για άλλα 15 λεπτά, μέχρι να πάρει χρυσαφί χρώμα.
- Βγάζουμε από το φούρνο, αφήνουμε να κρυώσει και ξεφορμάρουμε προσεκτικά.
- Η ζύμη που έχει περισσέψει μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να φτιάξετε ατομικά ταρτάκια χρησιμοποιώντας τη θήκη για cupcakes και ακολουθώντας την ίδια διαδικασία.
- Όσο ψήνεται η τάρτα, φτιάχνουμε την κρέμα ζαχαροπλαστικής.
- Σε μια κατσαρόλα αδειάζουμε το γάλα και το βάζουμε στη φωτιά μαζί με τη βανίλια.
- Σε μπωλ μεγάλο ανακατεύουμε τη ζάχαρη με το corn flour και τα αυγά.
- Πριν πάρει βράση το γάλα ρίχνουμε το 1/3 στο μείγμα των αυγών και ανακατεύουμε καλά.
- Το αδειάζουμε στο υπόλοιπο γάλα.
- Μόλις δέσει η κρέμα και αρχίζει να κοχλάζει την κατεβάζουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε το βούτυρο
- .Ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει.
- Καλύπτουμε με μεμβράνη την επιφάνειά της μέχρι να τη χρησιμοποιήσουμε.
ΣΥΝΑΡΜΟΛΟΓΗΣΗ
- Αφού κρυώσει η τάρτα, τη γεμίζουμε με την κρύα κρέμα και την στολίζουμε με φρέσκα φρούτα που έχουμε ήδη πλύνει και στεγνώσει.
- Αν θέλουμε μπορούμε να λιώσουμε λίγη μαρμελάδα βερύκοκο και να καλύψουμε τα φρούτα για να είναι πιο γυαλιστερά κι εμφανίσιμα.
- Καλό είναι να καταναλωθεί άμεσα γιατί όσο μένει τόσο μαλακώνει η βάση.
- Διατηρείται στο ψυγείο (αν δεν την καταναλώσετε όλη αμέσως…)
Είναι εγγυημένα η πιο νόστιμη τάρτα!!!
Να τη δοκιμάσετε άμεσα και θα με θυμηθείτε!!!