Αν και όχι κινέζικο, είναι εξίσου καλό, με γεύση πιο δροσερή και καθαρή. Ένα πλήρες γεύμα, όταν σερβίρεται με ρύζι.
350 γρ. άπαχο χοιρινό
30 ml/2 κουταλιές φυτικό λάδι
4 σκελίδες σκόρδο κομμένες σε λεπτές φέτες
1 μικρό κόκκινο κρεμμύδι κομμένο σε λεπτές φέτες
30 ml/2 κουταλιές ταϊλανδέζικη σος ψαριού
15 ml/1 κουταλιά ζάχαρη χοντρή
1 κόκκινη πιπεριά ξεσποριασμένη και κομμένη σε κύβους
½ αγγούρι ξεσποριασμένο και κομμένο σε λεπτές φέτες
2 ντοματάκια κομμένα σε φέτες
1 τεμάχιο των 115 γρ. φρέσκου ανανά κομμένο σε μικρά τεμάχια
2 κρεμμυδάκια φρέσκα κομμένα σε μικρά τεμάχια
πιπέρι μαύρο φρεσκοαλεσμένο
Για το γαρνίρισμα:
Φύλλα φρέσκου κόλιαντρου
φρέσκα κρεμμυδάκια σχισμένα
Εκτέλεση:
1. Βάζουμε το κρέας στην κατάψυξη για 30-40 λεπτά μέχρι να σφίξει. Με ένα κοφτερό μαχαίρι το κόβουμε σε λεπτές λωρίδες.
2. Ζεσταίνουμε το λάδι στο γουόκ ή σε ένα μεγάλο τηγάνι. Προσθέτουμε το σκόρδο. Μαγειρεύουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι να χρυσίσει και μετά προσθέτουμε το κρέας και ψιλοτηγανίζουμε για 4-5 λεπτά. Προσθέτουμε το κόκκινο κρεμμύδι και ανακατεύουμε για να αναμιχθεί.
3. Προσθέτουμε τη σος ψαριού, τη ζάχαρη και πιπέρι κατά τη γεύση. Ανακατεύουμε το μίγμα πάνω στη φωτιά για 3-4 λεπτά ακόμη. Ρίχνουμε ανακατεύοντας την κόκκινη πιπεριά, το αγγούρι, τα ντοματάκια, τον ανανά και τα φρέσκα κρεμμυδάκια. Ψιλοτηγανίζουμε για 3-4 λεπτά ακόμη και μετά το περνάμε με κουταλιές σε ένα μπολ.
4. Γαρνίρουμε με το κόλιαντρο και τα φρέσκα κρεμμυδάκια και σερβίρουμε.
Πηγή : www.yumyum.gr
Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies, για την συλλογή στατιστικών στοιχείων και την διασφάλιση της καλύτερης εμπειρίας σας.
Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τη χρήση των cookies. Tι είναι τα Cookies;