Ταϊλανδέζικη καυτερή σούπα με τζίντζερ και ψητή πάπια
{loadposition likebox} {loadposition tweet}
υλικά
για 6 άτομα
• 2 φιλέτα πάπιας
• 2 lt ζωμό κότας
• 1 κομμάτι τζίντζερ 6 εκ. σε φέτες
• 3 τεμ. αστεροειδές γλυκάνισο
• 6 κρεμμυδάκια φρέσκα, κομμένα κατά μήκος
• 1 κ.γλ. σπόρους μαύρου πιπεριού
• 300 γραμμ. κινέζικο λάχανο
• 2 κ.σ. σάλτσα ψαριού
• 500 γραμμ. νουντλς ρυζιού
• ½ ματσάκι κόλιαντρο
• ½ ματσάκι βασιλικό
• 2 καυτερές πιπεριές
Εκτέλεση
Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 200οC. Ψήνετε την πάπια για 20΄ με την πέτσα προς τα επάνω και για ακόμη 5΄-7΄στο γκριλ. Την αφήνετε να σταθεί για 15΄-20΄ σε ανοιχτό φούρνο. Ρίχνετε σε μια κατσαρόλα τον ζωμό με το τζίντζερ, το γλυκάνισο, τα κρεμμυδάκια, το πιπέρι, το λάχανο και τη σάλτσα ψαριού και μόλις πάρουν βράση, προσθέτετε τα νουντλς. Βράζετε για 5΄. Κόβετε την πάπια σε λεπτές φέτες, τη μοιράζετε στα μπολ με τη σούπα και πασπαλίζετε με φρέσκο κόλιαντρο, βασιλικό και ροδέλες καυτερής πιπεριάς.
φωτό: Γιώργος Δρακόπουλος
Της Τίνας Webb, από το ΒΗΜΑDECO
http://www.homefood.gr
Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies, για την συλλογή στατιστικών στοιχείων και την διασφάλιση της καλύτερης εμπειρίας σας.
Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τη χρήση των cookies. Tι είναι τα Cookies;