Τα μυστικά του καφέ και του ταχινιού έχουν παράδοση

15 Ιανουαρίου 201611:38

Ο Χρήστος Ζαμπογιάννης συνεχίζει την παράδοση του παππού Χρήστου, μια παράδοση που ξεκίνησε το 1949 με δύο αυτοσχέδια καβουρντιστήρια για καφέ και σουσάμι και με δύο αντίστοιχους μύλους άλεσης, τότε έκανε και τις πρώτες δοκιμές για την παραγωγή ελληνικού καφέ και ταχινιού.

67 χρόνια μετά ο εγγονός του Χρήστος και η υπόλοιπη οικογένεια κάνει το ταχίνι και τον καφέ τρόπο ζωής συνεχίζοντας την λειτουργία του «Καφεκοπτείου-Σεσαμελαιοτριβείου». «Το ταχίνι είναι super food» δηλώνει γελώντας γνωρίζοντας καλά τα μυστικά της παρασκευής , τόσο εκείνος, όσο και τα αδέρφια του, που πήραν, ως 3η γενιά τη σκυτάλη από τον πατέρα τους Δημήτρη Ζαμπογιάννη.

Μιλά για έναν καθημερινό αγώνα που στόχο έχει να ικανοποιήσει τους πελάτες που πιστά όλα αυτά τα χρόνια επιλέγουν το δικό τους ταχίνι και το δικό τους καφέ. «Κάθε μέρα, ψήνουμε, αλέθουμε, συσκευάζουμε» δηλώνει μην αποκαλύπτοντας, όμως, όλα τα μυστικά που σταμάτησαν και ωρίμασαν στο δικό τους καφεκοπτείο και ταχινοποιείο.

Επόμενο ελπιδοφόρο βήμα για την οικογενειακή παραδοσιακή επιχείρηση είναι η καινούργια μονάδα που δημιουργείται μέσω προγράμματος «Leader». «Υπολογίζαμε γύρω στο Σεπτέμβριο να είναι έτοιμη. Είμαστε στον Ιανουάριο και ακόμη παλεύουμε με την γραφειοκρατία. Με το καλό, όμως, θα γίνει και τότε θα πάρουμε και την πιστοποίηση ISO για τα προϊόντα μας, μια επιπλέον εγγύηση της ποιοτικής μας διαφοράς» δηλώνει χαρακτηριστικά σημειώνοντας, όμως, με προβληματισμό ότι η υπερ-φορολόγηση μπορεί να αδρανοποιήσει και να «εξοντώσει» ακόμη και υγιείς επιχειρήσεις, όπως η δική τους.

Πηγή: ert.gr

Αρθρογράφος

blank
Ανδριανή Λοϊζίδου
Η Ανδριανή έχει σπουδάσει Δημοσιογραφία και Νομική στο Cambridge της Αγγλίας. Έχει δουλέψει σε διεθνούς φήμης εκδοτικούς οίκους και έχει διδάξει Αγγλικό Δίκαιο σε Ακαδημαϊκό επίπεδο.