sikoti-bacon_copy

Συκώτι με μπέικον και μαυροδάφνη

11 Ιανουαρίου 201206:43

sikoti-bacon_copyΑπλή συνταγή για μοσχαρίσιο τηγανιτό συκώτι, με σάλτσα καραμελωμένων κρεμμυδιών και μπέικον, σβησμένα με μαυροδάφνη.


{loadposition likebox}   {loadposition tweet}

Υλικά συνταγής:

Μοσχαρίσιο συκώτι: 4 λεπτές φέτες

Αλεύρι: 1/2 κούπα

Αλάτι: 1 κουταλάκι τσαγιού και λίγο επιπλέον για τη σάλτσα

Πιπέρι: 1/2 κουταλάκι τσαγιού και λίγο επιπλέον για τη σάλτσα

Ελαιόλαδο: 2 κουταλιές σούπας

Ψιλοκομμένο μπέικον: 8 φέτες

Βούτυρο: 4 κουταλιές σούπας

Ψιλοκομμένα κρεμμύδια: 2 μεγάλα (συνολικά 2 κούπες)

Μαυροδάφνη: 1/2 κούπα

Οδηγίες:

1. Ανακατεύετε το αλεύρι με το αλάτι και το πιπέρι και αλευρώνετε το συκώτι. Ζεσταίνετε το ελαιόλαδο και τηγανίζετε το συκώτι 3 – 5 λεπτά από κάθε πλευρά (ανάλογα το γούστο σας). Το βγάζετε και το κρατάτε ζεστό.

2. Στο ίδιο λάδι βάζετε το βούτυρο και το μπέικον και το ροδίζετε. Προσθέτετε τα κρεμμύδια και τα μαγειρεύετε 7 – 8 λεπτά σε χαμηλή φωτιά, ανακατεύοντας συχνά να μαλακώσουν, χωρίς να μαυρίσουν.

3. Προσθέτετε την μαυροδάφνη, λίγο αλατοπίπερο και 3 κουταλιές νερό, μαγειρεύετε ακόμη 1 λεπτό και κατεβάζετε από την φωτιά.

4. Αδειάζετε πάνω από το συκώτι και σερβίρετε αμέσως.

http://www.radicio.com

http://mpatzakidis.gr/


Αρθρογράφος

blank
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr