Αυτή η συνταγή για σπιτικό ντονέρ, είναι μόνο για όσους ξέρουν να περνούν καλά! Τη ζητήσαμε από τον Ηλία Σκουλά, για να την αφιερώσουμε με πολλή αγάπη στον φίλο μας τον Θάνο που μας τη ζήτησε. Φτιάξτε τη, καλέστε φίλους και γεμίστε μπύρες το ψυγείο!
Συστατικά
1 κιλό μοσχαρίσιος κιμάς
1/2 κιλό αρνίσιος κιμάς
1 κρεμμύδι (λιωμένο στο μπλέντερ)
100 γρ. βούτυρο Κερκύρας λιωμένο
2 ασπράδια από αβγά
1 κ.γ. αλάτι
1 κ.γ. κόκκινο πιπέρι
1 κ.γ. πάπρικα
1 κ.γ. κύμινο
Τρόπος παρασκευής συνταγής
Ανακατεύουμε όλα τα υλικά σε μια λεκάνη και τα χτυπάμε για 15 λεπτά στο μίξερ.
Στη συνέχεια πλάθουμε το μείγμα σε μια μεγάλη «φραντζόλα» από κιμά.
Το τυλίγουμε -σαν καραμέλα- σε ένα μεγάλο φύλλο λαδόκολλας και το ακουμπάμε στη σχάρα του φούρνου.
Από κάτω θα βάλουμε ένα ταψί για να στάξει και θα το ψήσουμε για μία ώρα στους 180 βαθμούς.
Ξετυλίγουμε τη λαδόκολλα με προσοχή και ακουμπάμε το ντονέρ κατευθείαν στη σχάρα.
Το γυρνάμε ανά 10 λεπτά μέχρι να καλοψηθεί από όλες τις πλευρές.
Το βγάζουμε και το αφήνουμε να σταθεί για 15 λεπτά μέχρι να το κόψουμε σε πολύ λεπτές φέτες με κοφτερό μαχαίρι.
Σερβίρεται με πίτες και μαϊντανοκρέμμυδα ωμά.
Πηγή : www.lovecooking.gr
Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies, για την συλλογή στατιστικών στοιχείων και την διασφάλιση της καλύτερης εμπειρίας σας.
Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τη χρήση των cookies. Tι είναι τα Cookies;