Μια πολύ καλή συνταγή για σπετζοφάι, όπως το φτιάχνουν στο Βόλο. Να ξέρετε ότι το σπετζοφάι (ή αλλιώς σπεντζοφάι ή σπετσοφάι το λέτε όπως θέλετε) είναι 100% παραδοσιακό φαγητό της Ελληνικής κουζίνας που όμως το φτιάχνουν και στην Ιταλία!
Χαρακτηρίζεται από τα τηγανισμένα χωριάτικα λουκάνικα που δένουν ιδανικά με σάλτσα από γλυκιές πιπεριές και ντομάτα (κάποιοι βάζουν και κρεμμύδι).
Στην Ελλάδα είναι πασίγνωστα το σπετζοφάι Πηλίου και το σπετζοφάι με φασόλια γίγαντες. Αυτή εδώ η συνταγή είναι για σπετζοφάι Πηλίου. Αν βρείτε και βολιώτικο λουκάνικο θα το φχαριστηθείτε! Τα υλικά είναι για 4 άτομα.
Υλικά συνταγής
1/2 κιλό λουκάνικα κομμένα σε ροδέλες
10 πράσινες πιπεριές κέρατο
1/2 κιλό ντομάτες ώριμες πολτοποιημένες
1 φλιτζάνι τσαγιού ελαιόλαδο
αλάτι
πιπέρι
Να η συνταγή:
Χαράξτε τις πιπεριές με ένα μαχαιράκι κατά μήκος.
Βάλτε το μισό λάδι σε ένα τηγάνι και τηγανίστε ελαφρά τις πιπεριές μέχρι να μαλακώσουν. Βγάλτε τις και φυλάξτε τις.
Καθαρίστε το τηγάνι και προσθέστε το υπόλοιπο λάδι.
Βάλτε μέσα στο τηγάνι τα λουκάνικα και ψήστε τα μέχρι να ροδοκοκκινίσουν.
Βάλτε και τις πιπεριές και περιχύστε με τη σάλτσα ντομάτας. Αφήστε να μαγειρευτεί το σύνολο μέχρι να φύγουν τα ζουμιά και να πήξει η σαλτσούλα. Σερβίρετε το σπετζοφάι ζεστό.
Σερβίρετε δίπλα και ωραία φέτα και ψωμάκι, και καλή όρεξη!
Σημείωση. Αν σας αρέσει μπορείτε να βάλετε μέσα και κομματάκια μελιτζάνας αφού πρώτα τα τηγανίσετε ελαφρά, αλλά και 1-2 σκελίδες σκόρδο αν σας αρέσει η γεύση του.
Πηγή: supersyntages.gr
Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies, για την συλλογή στατιστικών στοιχείων και την διασφάλιση της καλύτερης εμπειρίας σας.
Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τη χρήση των cookies. Tι είναι τα Cookies;