Το σπετζοφάι είναι ένα τυπικό καλοκαιρινό φαγητό του Πηλίου, μια σοφή συνταγή της πηλιορείτισσας νοικοκυράς για μόλις επέστρεφε από τις δουλειές, που συνδυάζει τα εν αφθονία καλοκαιρινά υλικά (πιπεριές, ζαρζαβατικά), με το λουκάνικο σαν πηγή πρωτεΐνης και το λίγο χρόνο που χρειάζεται για την εκτέλεσή του.
Συστατικά
4 Πράσα
8 μέτριες Πατάτες
Σέλινο ένα ματσάκι
Σάλτσα ντομάτας 1 κουτί
Καυτερή πιπεριά ξερή
Αλάτι, πιπέρι, λάδι
Τρόπος παρασκευής συνταγής
Σε κατσαρόλα βάζουμε το λουκάνικο, κομμένο σε ροδέλες, με λίγο ελαιόλαδο.
Το γυρίζουμε και από τις 2 μεριές να ροδίσει.
Κόβουμε τα πράσα, το σέλινο και τις πατάτες σε μέτρια κομμάτια και τα ρίχνουμε στην κατσαρόλα.
Τα γυρίζουμε με μια ξύλινη κουτάλα να τσιγαριστούν ελαφρά.
Σβήνουμε με τη σάλτσα ντομάτας αραιωμένη με ένα ποτήρι νερό.
Προσθέτουμε την κόκκινη πιπερίτσα (σπέντζα), αλάτι και πιπέρι.
Βράζουμε μέχρι να μελώσει (περίπου 30’).
Πηλιορείτικο λουκάνικο μια θηλιά
Πηγή : lovecooking.gr
Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies, για την συλλογή στατιστικών στοιχείων και την διασφάλιση της καλύτερης εμπειρίας σας.
Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τη χρήση των cookies. Tι είναι τα Cookies;