Σπιρτόζικη και λαχταριστή σας υπόσχεται γκουρμέ γεύσεις με φθηνά υλικά.
Συστατικά:
500 γρ. σπαγγέτι
15 γρ. (περίπου φλιτζ.) αποξηραμένα μανιτάρια πορσίνι
8 μεγάλα φιλέτα αντσούγας κομμένα
1 κιλό ντοματάκια από κονσέρβα ξεφλουδισμένα και κομμένα, μαζί με το χυμό τους
150 γρ. ελιές μαύρες καλαματιανές, χωρίς κουκούτσια και κομμένες
1 ½ κουταλιά κάπαρη στραγγισμένη
2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
4-6 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
2 κουταλιές τοματοπολτός
1 κουταλάκι ρίγανη ξηρή
1 κουταλάκι βασιλικός ξηρός
1/8 κουταλάκι κόκκινοι πιπερόσποροι κοπανιστοί
Οδηγίες:
Βάζουμε τα πορτσίνι σε ένα μικρό μπολ μέσα σε 1 1/2 φλιτζάνι καυτό νερό.Τα αφήνουμε μέχρι να μαλακώσουν, περίπου για 25 λεπτά.Τα στραγγίζουμε διατηρώντας το υγρό και πετώντας την άμμο που μπορεί να έχει μείνει στον βυθό του μπολ. Χοντροκόβουμε τα πορσίνι.
Στραγγίζουμε τις ντομάτες διατηρώντας το χυμό τους. Βάζουμε το χυμό να βράσει σε μια μεγάλη κατσαρόλα.Προσθέτουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο. Κατεβάζουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε μέχρι να μαλακώσει το κρεμμύδι, περίπου για 15 λεπτά.Προσθέτουμε τα πορσίνι, το υγρό τους που φυλάξαμε, τις ντομάτες, τις ελιές, τον τοματοπολτό, την κάπαρη, την αντσούγα, τη ρίγανη, το βασιλικό και τους πιπερόσπορους.Μισοσκεπάζουμε την κατσαρόλα και σιγοβράζουμε τη σάλτσα μέχρι να γίνει λίγο παχύρρευστη, περίπου για 30 λεπτά. Βάζουμε αλατοπίπερο.
Βράζουμε και στραγγίζουμε το ζυμαρικό και το επαναφέρουμε στην κατσαρόλα του.Προσθέτουμε τη σάλτσα, ανακατεύουμε πολύ καλά και σερβίρουμε.
Πηγή: gourmed.gr
Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies, για την συλλογή στατιστικών στοιχείων και την διασφάλιση της καλύτερης εμπειρίας σας.
Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τη χρήση των cookies. Tι είναι τα Cookies;