Ελληνικό παραδοσιακό πιάτο, νηστίσιμο, καλοκαιρινό, τρώγεται το ίδιο ευχάριστα κρύο ή ζεστό , οι σουπιές με σάλτσα θα σας ενθουσιάσουν!
Υλικά:
· 1 κουταλιά της σούπας πελτέ
· 1 κονσέρβα τοματάκια
· 1 ποτηράκι κρασί
· 3 μεγάλα κρεμμύδια ψιλοκομμένα
· 1 φλυτζάνι λάδι
· αλάτι και πιπέρι
· 1 κιλό σουπιές καθαρισμένες και κομμένες κομμάτια
· 1/2 ματσάκι μαϊντανό
· 1/2 φλυτζάνι κρασί κόκκινο
Εκτέλεση:
-Καθαρίζετε τις σουπιές από το κόκκαλο, τα εντόσθια και το μελάνι τους
-Βάζετε σε μία κατσαρόλα το λάδι να κάψει
-Προσθέτετε τα κρεμμύδια και τσιγαρίζετε
-Ρίχνετε και τις σουπιές
-Σβήνετε με κρασί
-Προσθέτετε την τομάτα και τον πελτέ
-Προσθέτετε τον μαϊντανό
-Αλατοπιπερώνετε
-Σκεπάζετε την κατσαρόλα και αφήνετε να σιγοβράσει μέχρι να μείνει με το λάδι του
Πηγή : touristorama
Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies, για την συλλογή στατιστικών στοιχείων και την διασφάλιση της καλύτερης εμπειρίας σας.
Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τη χρήση των cookies. Tι είναι τα Cookies;