Υλικά
225γρ. βούτυρο
225γρ. κουβερτούρα
450γρ. ζάχαρη, κρυσταλλική
4 αβγά
1 κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ
150γρ. αλεύρι, μαλακό
75γρ. καρυδόψιχα (ψιλοκομμένη)
500γρ. λιωμένη κουβερτούρα
750γρ. κρέμα γάλακτος 35%
Διαδικασία
Βήμα 1
Βάζετε το βούτυρο και την κουβερτούρα να λιώσουν σε μπεν μαρί.
Βήμα 2
Σε ένα μπολ ανακατεύετε με ένα σύρμα τα αβγά και τη ζάχαρη και στη συνέχεια προσθέτετε το βούτυρο με την κουβερτούρα που έχετε λιώσει.
Βήμα 3
Έπειτα, ρίχνετε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ και τέλος την καρυδόψιχα.
Βήμα 4
Ανακατεύετε καλά και αδειάζετε το μίγμα σε ένα βουτυρωμένο και αλευρωμένο ταψί.
Βήμα 5
Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180οC για 35 λεπτά περίπου.
Βήμα 6
Στο μεταξύ ετοιμάζετε τη σάλτσα: Βάζετε τα κομματάκια της κουβερτούρας σε ένα μπολ και βράζετε την κρέμα γάλακτος σε κατσαρολάκι. Έπειτα ρίχνετε από πάνω σταδιακά την καυτή κρέμα ανακατεύοντας την κουβερτούρα μέχρι να λιώσει και να ομογενοποιηθεί.
Βήμα 7
Μόλις βγει από το φούρνο ζεστή η σοκολατόπιτα την περιχύνετε με τη σάλτσα σοκολάτας.
Tips:Η σάλτσα σοκολάτας πρέπει να είναι ζεστή όταν θα περιχύσουμε με αυτήν τη ζεστή σοκολατόπιτα. Η σοκολατόπιτα θα πρέπει να έχει κρυώσει καλά για να την κόψουμε χωρίς να σπάσει.
Πηγή:www.olivemagazine.gr
Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies, για την συλλογή στατιστικών στοιχείων και την διασφάλιση της καλύτερης εμπειρίας σας.
Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τη χρήση των cookies. Tι είναι τα Cookies;