Σύνδεσμος Ξενοδόχων Θράκης: Το πρόβλημα υφίσταται 28 χλμ μακριά από την Ξάνθη – Άδικη η στοχοποίηση της περιοχής

12 Ιουνίου 202022:31

«Καταστροφικές» συνέπειες στην τουριστική εικόνα της πόλης της Ξάνθης προκαλεί, σύμφωνα με τον Σύνδεσμο Ξενοδόχων Θράκης, η «έντονη προβολή» από τα ΜΜΕ των κρουσμάτων κορονοϊού.

Σε σχετική επιστολή του προς τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκο Χαρδαλιά, ο Σύνδεσμος εκφράζει την έντονη ανησυχία των ξενοδόχων της Ξάνθης, οι οποίοι «επιβεβαιώνουν τη συνεχή ακύρωση κρατήσεων», αποδίδοντάς τη στη «συγκεχυμένη πληροφόρηση για το θέμα αυτό» και στην «αρνητική προβολή απ’ όλα τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης».

Αναγνωρίζοντας την αναγκαιότητα λήψης «μέτρων προστασίας για την υγιεινή και ασφάλεια», στο πλαίσιο διαχείρισης της κρίσης του κορονοϊού, ο Σύνδεσμος Ξενοδόχων Θράκης ζητά να διευκρινιστεί ότι «το πρόβλημα δεν υφίσταται στον αστικό ιστό της Ξάνθης αλλά σε μεγάλη απόσταση από αυτόν (Εχίνος – Ξάνθη 28 χλμ απόσταση)».

Η επιστολή του Συνδέσμου Ξενοδόχων Θράκης:

 «Κε Υφυπουργέ,

Στα πλαίσια της διαχείρισης της κρίσης του COVID-19, που αφορά την Περιφερειακή Ενότητα Ξάνθης, θα θέλαμε να εκφράσουμε την έντονη ανησυχία των ξενοδόχων της Ξάνθης σχετικά με την συγκεχυμένη πληροφόρηση για το θέμα αυτό.

Η έντονη προβολή του προβλήματος που αφορά το βόρειο τμήμα του Νομού Ξάνθης, λόγω της αύξησης των κρουσμάτων, έχει «καταστροφικές» συνέπειες στην τουριστική εικόνα της πόλης της Ξάνθης με τους ξενοδόχους να επιβεβαιώνουν την συνεχή ακύρωση κρατήσεων λόγω της συγκεκριμένης αρνητικής προβολής από όλα τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης.

Εκφράζουμε την ανάγκη να διευκρινιστεί στο ευρύ κοινό ότι το πρόβλημα δεν υφίσταται στον αστικό ιστό της Ξάνθης αλλά σε μεγάλη απόσταση από αυτόν (Εχίνος – Ξάνθη 28km απόσταση).

Δεν αμφισβητούμε βέβαια την ανάγκη για λήψη των αναγκαίων μέτρων προστασίας για την υγιεινή και ασφάλεια, όμως θεωρούμε ιδιαιτέρως άδικη και άκαιρη την στοχοποίηση μιας ολόκληρης πόλης, γεγονός που συνεπάγεται τεράστιες οικονομικές και κοινωνικές συνέπειες, ιδιαίτερα σε μία χρονική στιγμή όπου η τουριστική επανεκκίνηση είναι το ζητούμενο στην χώρα μας.

Πως είναι δυνατόν η Ξάνθη να παρουσιάζεται ως η ωρολογιακή βόμβα της Ελλάδας, όταν (βάσει των πληροφοριών μας) από τον έλεγχο 2.500 περίπου δειγμάτων από τον ΕΟΔΥ, έχουν βρεθεί 2-3 κρούσματα εντός του αστικού ιστού;

Σε ανάλογο έλεγχο στην Αθήνα προέκυψαν παρόμοια αποτελέσματα χωρίς φυσικά την ανάλογη αρνητική δημοσιότητα. Επίσης, πως είναι δυνατόν να αναφέρεται σε όλες τις ενημερωτικές εκπομπές ότι έκλεισαν όλα τα σχολεία της πόλης της Ξάνθης ενώ έχουν κλείσει μόνο 4;

Θα θέλαμε να ζητήσουμε την αρωγή και τις ανάλογες ενέργειές σας ως προς την αποκατάσταση της αλήθειας για την προστασία της τουριστικής εικόνας της πόλης της Ξάνθης αλλά και της ίδιας της κοινωνίας των 65.000 κατοίκων».

Αρθρογράφος