Υλικά
Για 20 πιτάκια
1 πακέτο σφολιατάκια τετράγωνα
350 γρ. σέσκουλα και σπανάκι ψιλοκομμένα
150 γρ. μανούρι κομματιασμένο
250 γρ. κατσικίσιο τυρί κομματιασμένο
1/2 φλιτζάνι βούτυρο ή μαργαρίνη
1/2 ματσάκι άνηθος ψιλοκομμένος
50 γρ. τριμμένη παρμεζάνα
1 ολόκληρο αυγό και 1 κρόκος για το άλειμμα
αλάτι
πιπέρι
Εκτέλεση
Ξεπαγώνετε τα σφολιατάκια σύμφωνα με τις οδηγίες στη συσκευασία. Ζεσταίνετε το βούτυρο ή τη μαργαρίνη και σοτάρετε τα σέσκουλα και το σπανάκι μέχρι να εξατμιστούν τα υγρά τους. Αφήνετε τα χόρτα να κρυώσουν λίγο.
Σε ένα μπολ αναμειγνύετε το μανούρι, το κατσικίσιο τυρί και την παρμεζάνα, τον ψιλοκομμένο άνηθο, το ολόκληρο αυγό χτυπημένο, αλάτι και πιπέρι. Προσθέτετε το μείγμα με τα χόρτα και ανακατεύετε καλά.
Στρώνετε ένα ταψί με αντικολλητικό χαρτί και αραδιάζετε τα 20 σφολιατάκια. Μοιράζετε το μείγμα με τα χόρτα στο κέντρο κάθε φύλλου. Διπλώνετε τα σφολιατάκια διαγώνια και πατάτε με ένα πιρούνι τις άκρες για να κολλήσουν μεταξύ τους. Ανακατεύετε τον κρόκο με 1-2 κουταλιές νερό και αλείφετε την επιφάνεια.
Ψήνετε τα πιτάκια που φτιάξατε σύμφωνα με τις οδηγίες σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 °C για 25-30′ περίπου, μέχρι να φουσκώσουν και να πάρουν χρυσορόδινο χρώμα.
Πηγή : icookgreek.com
Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies, για την συλλογή στατιστικών στοιχείων και την διασφάλιση της καλύτερης εμπειρίας σας.
Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τη χρήση των cookies. Tι είναι τα Cookies;