synagrida

Σεμινάρια μαγειρικής από το Ίδρυμα Θρακικής Τέχνης

1 Νοεμβρίου 201114:41

synagridaΤο Ίδρυμα Θρακικής Τέχνης και Παράδοσης εγκαινιάζει, από την Παρασκευή 18 Νοεμβρίου 2011, σε συνεργασία με την βραβευμένη με το BEST IN THE WORLD AWARD COOKBOOK GOURMAND CHEF Στέλλα Σπανού κύκλο σεμιναρίων μαγειρικής για τις κουζίνες της Μακεδονίας και της Θράκης.

 

Σκοπός των μαθημάτων είναι η γνωριμία με την ιδιαίτερη παραδοσιακή κουζίνα της Μακεδονίας και της Θράκης δίνοντας έμφαση στην χρήση των τοπικών προϊόντων που παράγονται σε αυτή την περιοχή, με κύριο στόχο την προβολή και ανάδειξη των τοπικών γεύσεων, σε μια εποχή που χάνουμε την παραδοσιακή μας γεύση και κληρονομία εξαφανίζοντας την γευστική μας κουλτούρα.

 

Η διάρκεια των σεμιναρίων θα είναι τρίωρη (έκαστο), θα περιλαμβάνει θεωρητικό και πρακτικό κύκλο και η θεματολογία περιέχει τις εξής ενότητες.

 

ü  Νοέμβριος – Γνωριμία με τις πίτες

ü  Δεκέμβριος – Εορταστικά γεύματα

ü  Ιανουάριος – Μεταμορφώνοντας το Κρέας

ü  Φεβρουάριο – Μεζέδες / Σαλάτες

ü  Μάρτιος – Νηστίσιμα / Ιδιαίτερα  Φαγάκια

ü  Απρίλιος – Γλυκά κουταλιού / ταψιού

ü  Μάιος – Μαγειρεύουμε  το ψάρι

 

Η chef Στέλλα Σπανού είναι μέλος της λέσχης αρχιμαγείρων Ελλάδος – συγγραφέας βιβλίων μαγειρικής και φωτογράφος γαστρονομίας.

Επιμελείται μενού σε Ελλάδα και εξωτερικό διοργανώνει γαστρονομικές εκδηλώσεις και φεστιβάλ, συνεργάζεται με γνωστές τηλεοπτικές εκπομπές, της Ελλάδος και του εξωτερικού, για την προβολή της παραδοσιακής κουζίνας.

Σαν συγγραφέας γαστρονομίας έχει γράψει τα βιβλία «Έρωτας Γεύσεων», «Θρακιώτικες μυρωδιές και γεύσεις» και «Καβάλας γεύσεις».

Υπό έκδοση βρίσκονται  τα βιβλία της «Θράκη – Αιγαίο – Κύπρος» και «Χαλκιδικής μαγειρέματα».

 

Πληροφορίες εγγραφές στα τηλέφωνα της γραμματείας, 254102663529282 καθημερινά 10:00-15:00 και 17:00-21:00.

Αρθρογράφος

blank
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr