ΥΛΙΚΑ
5 ml. ελαιόλαδο
2 φέτες μπέικον κομμένες σε λωρίδες
200 γρ. κρουτόν
1/2 λεμόνι το χυμό του
57 ml. κρέμα γάλακτος
3 κ.γ. εστραγκόν ψιλοκομμένο
30 γρ. blue cheese
Αλάτι κατά βούληση
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι κατά βούληση
1 ντομάτα κομμένη σε φέτες
80 γρ. ντοματίνια κομμένα στη μέση
1/2 μαρούλι πλυμένο καλά και χοντροκομμένο
1 ματσάκι ρόκα κομμένη
1/4 αβοκάντο κομμένο σε κυβάκια
2 αβγά βρασμένα, καθαρισμένα και κομμένα
Μια κλασική σαλάτα Cobb, αλλά με περισσότερη ντομάτα που είναι η εποχή της. Η προσθήκη του εστραγκόν και η κρεμώδης σάλτσα με blue cheese αντί για βινεγκρέτ, θα σας ξετρελάνει
Ζεσταίνουμε ένα μικρό τηγάνι σε δυνατή φωτιά. Προσθέτουμε τα κομμάτια μπέικον και μειώνουμε τη θερμότητα σε χαμηλή. Ψήνουμε το μπέικον μέχρι να γίνει τραγανό, στη συνέχεια, προσθέτουμε τα κρουτόν και τα ψήνουμε με το μπέικον και το λίπος του. Προσθέτουμε λίγο χυμό λεμονιού, κατεβάζουμε από τη φωτιά και τα αφήνουμε στην άκρη.
Για τη σάλτσα blue cheese
Αναμιγνύουμε την κρέμα γάλακτος με το εστραγκόν και το μπλε τυρί σε ένα μπολ. Ανακατεύουμε μέχρι να μαλακώσει και αλατοπιπερώνουμε.
Για την σαλάτα
Σε ένα μεγάλο μπολ, απλώνουμε 2 κ.σ σάλτσα blue cheese. Βάζουμε στο μπολ την πράσινη σαλάτα και την περιχύνουμε με την υπόλοιπη σάλτσα.
Προσθέτουμε τις ντομάτες, το αβοκάντο και το αυγό. Πασπαλίζουμε με τα κρουτόν, το μπέικον, αλάτι και πιπέρι. Σερβίρουμε αμέσως.
Πηγή: cookbox.gr
Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies, για την συλλογή στατιστικών στοιχείων και την διασφάλιση της καλύτερης εμπειρίας σας.
Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τη χρήση των cookies. Tι είναι τα Cookies;