Ρομαντικές γόνδολες σικορέ με gorgonzola και καρύδι από την Ιταλία
συστατικά
Χρόνος παρασκευής: 15 λεπτά
80 γραμμ. gorgonzola
40 γραμμ. ανθότυρο
50 γραμμ. καρύδι ολόκληρο
1 σικορέ
” οδηγίες
Η λεπτή αλλά συνάμα πικάντικη γεύση της gorgonzola συνδυάζεται υπέροχα με το ελάχιστα πικρό, αλλά δροσερό σικορέ και το τραγανό γήινο καρύδι.
1. Με ένα πιρούνι λιώνετε καλά το ανθότυρο με την gorgonzola και ανακατεύετε μέχρι να γίνουν ένα ομογενές μίγμα.
2. Πλάθετε μικρά μπαλάκια με το χέρι. Βρέξτε λίγο τα χέρια σας για να μην κολλάει το μίγμα.
3. Ανοίγετε προσεκτικά τα φύλλα του σικορέ και τα τοποθετείτε σε μια πιατέλα. Βάζετε στην άκρη του καθενός ένα μπαλάκι και διακοσμείτε με ένα καρύδι.
4. Το πιάτο αυτό μπορεί να φτιαχτεί μέχρι το βήμα 2 και από την προηγουμένη και απλώς να συναρμολογηθεί λίγο πριν από το δείπνο.
Από την Ιωάννα Δημοπούλου
Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies, για την συλλογή στατιστικών στοιχείων και την διασφάλιση της καλύτερης εμπειρίας σας.
Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τη χρήση των cookies. Tι είναι τα Cookies;