rizoto-milaneze

Ριζότο αλά μιλανέζε

21 Απριλίου 201216:00

rizoto-milanezeΡιζότο αλά μιλανέζε


{loadposition likebox}   {loadposition tweet}

Υλικά συνταγής μαγειρικής:

μερικά ξερά μανιτάρια

1/2 φλ. τσ. βούτυρο

3 μέτρια ψιλοκομμένα κρεμμύδια

2 φλ. τσ. ρύζι

3 φλ. τσ. βραστό νερό

2 κυβάκια ζωμός κότας

1/2 κ. γλ. ζαφορά (ή σαφράν)

αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση συνταγής – μαγείρεμα:

Μουσκεύετε τα μανιτάρια σε νερό για 15 λεπτά.

Σοτάρετε στο βούτυρο τα κρεμμύδια, μέχρι να ξανθύνουν.

Προσθέτετε το ρύζι, και τα σοτάρετε μαζί επί 2 λεπτά.

Ρίχνετε το νερό με τους ζωμούς και λίγο πιπέρι.

Ανακατεύετε το ρύζι, σκεπάζετε την κατσαρόλα (ή χύτρα) και αφήνετε να σιγοβράσει επί 20 λεπτά (ή 10). Προσθέτετε τη ζαφορά (ή σαφράν) και το ανακατεύετε. Σκεπάζετε το ρυζότο και το σερβίρετε σε 5 λεπτά σκέτο ή με τριμμένη παρμεζάνα.

Πηγή : www.sidages.gr

 

 

Αρθρογράφος

blank
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr